Kvalrapport Kinas GP: Vodafone McLaren Mercedes

Lewis Hamilton

Ett jätte stort gratis till Nico idag. Vi träffades första gången 1997 och var stallkamrater 2000. Vi har varit bra vänner enda sedan dess. När vi var stallkamrater drömde vi alltid om att kvala som etta och tvåa tillsammans i Formel 1, och det är galet att vi gjorde det idag.
Ser vi till loppet, vi har en bra bil men jag kommer att behöva kämpa mig upp genom fältet imorgon. Men så länge jag rör mig uppåt i loppet så är jag nöjd.
Jag har ställt in bilen så den ska bara starkast i loppet. Så, även om Jenson och jag är lite längre bak i fältet än vi önskat och vi har lite jobb att göra, kan vi fortfarande klara av det. Det är en bra grupp av förare framför oss i starten, men vi är på samma nivå med dem när det gäller race tempo. Det här är en bana där man kan köra om, och vi har DRS också – så jag ser massivt framemot morgondagen.

Jenson Button

I Q1 gick vi ut med det mjukare däcket och gjorde ett varv på dem när de flesta andra itne gjorde det. I Q2 tyckte jag att jag hade för mycket understyrning, så vi gjorde lite justeringar för Q3. Men, jag kunde känna temperaturen falla under den sista delen, jag tror vi gick ut just lite sent.
Självklart lite av en besvikelse, men vår race tempo verkar vara bra. Det kommer att bli svårt att få värme i framdäcken dock om det är kallt imorgon, men det är inte ovanligt för mig. Men det är så det är och jag hoppas vi kan ha ett bra lopp från femte startposition.
Vårt mål kommer att vara att gå för vinst. Det kommer inte bli lätt, men vi borde vara lika snabba eller snabbare än de flesta andra bilar framför oss i loppet. Den ovanliga är Kamui, som verkar ha väldigt bra fart på längre körning.

%d bloggare gillar detta: