Kvalrapport Kinas GP: Sauber F1 Team

Idag kvalade båda Sauber F1 Team förarna bättre än någonsin tidigare i deras Formel Ett karriärer. Kamui Kobayashi slutade fyra i kvalet för Kinas Grand Prix, medan Sergio Perez var åtta

Kamui Kobayashi

Sauber C31-Ferrari (Chassi 01/Ferrari 056)
Kval: 4:e  (1:35.784 min i Q3 / nya mjuka)

Jag är väldigt glad, teamet gjorde ett bra jobb. Vi har ganska länge sagt att vi måste förbättra vår kval prestanda, och jag tycker det här var en tydlig förbättring idag. Uppenbarligen startar jag från tredje platsen imorgon därför att Lewis Hamilton var tvungen att byta sin växellåda. Den här startpositionen betyder självklart många chanser. Däremot är jag ingen drömmare och målet är den samma, ta så många poäng som möjligt. Vi har en stark bil, normalt är den även bra mot däcken och jag ser framemot att tävla med fullt självförtroende.

Sergio Pérez

Sauber C31-Ferrari (Chassi 03/Ferrari 056)
Kval: 8:a (1:36.524 min i Q3 / nya mjuka däck)

Det är självklart ett bra kvalresultat för vårt stall. Personligen måste jag erkänna att jag hade hoppats på mer än P8. Efter att de tidigare försöken hade varit lovande, på sista varvet i Q3, när jag var på färska mjuka däck, hade jag plötsligt understyrt. Jag vet inte var det kom ifrån. I vilket fall kommer det att bli ett tufft lopp imorgon och jag kommer att ge det mitt bästa.

Monisha Kaltenborn – VD

Vilken fantastisk prestation av båda våra förare! Det här har varit det bästa kvalresultatet på länge och en bra bedrift av hela stallet. Äntligen är vi en position efter kvalet varifrån vi utnyttja den fulla potentialen i Sauber C31-Ferrari i loppet, då vi kan starta från en mycket bättre position än i tidigare race. Stort grattis till hela stallet!

%d bloggare gillar detta: