Kvalrapport Kinas GP: Mercedes AMG

Mercedes AMG Petronas stallet låste första raden för Kinas Grand Pric på Shanghai International Circuit idag när Nico Rosberg tog sin första poleposition någonsin, och Michael Schumacher kvalade in på tredje plats men kommer att starta från andra rutan.

Kvaltrio från Kinas GP
Kvaltrio från Kinas GP

 

Nico Rosberg

Det är en väldigt speciell dag för mig eftersom det är min första poleposition i Formel Ett, och den första för en Silver Arrow sedan 1955. Först av allt var det en konstig känsla eftersom jag tittade på avslutningen av Q3 från FIA garaget då vi bestämde oss för att spara ett set av option däcken för loppet, och jag kunde inte göra annat än se på! Se att jag slutade i toppen av tiderna och med en halv sekund till godo gjorde mig till dagens gladaste person. Tack till teamet, alla här och på fabrikerna, som har gjort ett enormt jobb med att utveckla och förbättra vår Silver Arrow. Vi vet inte vad som kommer att hända i loppet imorgon och det kommer att bli en utmaning att hålla sig längst fram. Men för tillfället kommer jag att njuta av att starta bredvid Michael från första raden vilket är väldigt speciellt för mig.

Michael Schumacher

Det här är verkligen en väldigt speciell dag för vårt Mercedes-Benz stall, att ha två Silver Arrows starta från första raden i Kinas Grand Prix. Det är ett fantastiskt resultat, och jag är väldigt glad för alla. Gratulationer till Nico, han uppnådde sin första poleposition med ett sagolikt varv. Jag kan enkelt respektera att han gjorde ett bättre jobb idag, och är väldigt glad för hans skull. Jag är lika glad för Norbert, Ross och allt folk här vid banan och i Brackley och Brixtworth, som fått vänta ganska länge och varit väldigt tålmodiga. Vi kan bara komplimentera deras hårda arbete. Ett stort tack till Daimler som alltid stödjer oss, vi gör allt vi kan för att ta Mercedes-Benz namnet till toppen, där det hör hemma.

För min egen del är jag glad också, och min ambition för loppet är, självklart, att försöka stanna där jag är nu. Men morgondagen är en annan historia, även om vi förberett bilens inställningar huvudsakligen för loppet. Vi kommer definitivt att försöka visa ett bra resultat, och jag ser framemot det.

Ross Brawn

Det var ett exceptionellt kval för oss och jag är väldigt nöjd med hur hela stallet jobbade för att uppnå det. Gratulationer till båda förarna, men speciellt till Nico för ett fantastiskt varv som gav honom hans första poleposition. Det är en bra boost för alla, och ger massor av uppmuntran till alla här på banan, i Brackley och Brixtworth. Vi hoppas det är ett steg på vägen mot att uppnå våra ambitioner, men, vi vet att det bara är ett litet steg och det som verkligen räknas är loppet. Det är vad vi har jobbat på, att kunna leverera samma nivå av prestanda på söndags eftermiddagarna.

Norbert Haug

Vilket fantastiskt varv från Nico för pole – i sitt enda försök i Q3 var han en halv sekund snabbare än alla andra, vilket talar för både honom och hela teamet.
Michael missade P2 med mindre än en tiondel idag, men eftersom Lewis kommer att flyttas ner kommer Michael at starta bredvid Nico på första raden imorgon. Silver Arrows i första led hände sist på Monza 1955, nu, efter två år med den moderna eran av Silver Arrows fabriks team har vi uppnått vår första etta-tvåa för starten.

Även om vi är i bästa möjliga position idag, så tror vi definitivt inte att vi redan är vinnare imorgon. Hittills, har våra långa körningar med mycket bränsle och vårt däckslitage inte sett dåligt ut enligt Pirelli, så vi kommer alla att göra vårt bästa imorgon. Hatten av till Nico igen, det var ett mycket bra varv min vän, som du kommer att minnas en lång tid framöver.

%d bloggare gillar detta: