Renault Sport - F1 Motor

Renault slutar leverera F1-motorer

Sent igår kväll (tisdag) bröt nyheten att Renault kommer att sluta i F1 som motorleverantör. Det är Renaults VD Carlos Ghosn som på Frankfurt Motor Show medgett att man ska omförhandla sina kontrakt med Red Bull Racing och Scuderia Toro Rosso, varefter man inte längre kommer att leverera F1-motorer.

”We said very clearly, it’s finished.”,

citeras Carlos Ghosn av Autosport.

”Vi har redan meddelat det styrande organet för Formel 1: ’Räkna inte med oss som leverantör av en motor. Det är över.’
Vi kommer att fullgöra våra kontrakt, inga problem, men tiden för Renault som utvecklare och leverantör av motorer är slut.” sa Ghosn och fortsätter.

”Just nu omförhandlar vi våra kontrakt, så det är för tidigt att säga när våra åtaganden tar slut. Vi (Renault) kommer antingen att lämna sporten eller köra vårt eget stall. Vi har inget klart beslut än.”

Såklart ett tråkigt men ganska förståeligt beslut av det franska bilmärket.
Under åren som Red Bull dominerade F1-banorna och vann fyra raka konstruktörs- och förarmästerskap så hörde man knappt ett ord om Renault. När vinden sedan vände för stallet i samband med de nya motorerna så var det plötsligt helt Renaults fel att stallet inte längre var bäst.

”Jag tycker det är en fråga om sportsmannaanda. Vi förväntar oss, när vi är i en sport och jobbar med andra människor, att vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans.” – Carlos Ghosn.