GP2 tvåan Alex Rossi får F1-debut i Singapore

I veckan som gick gjorde nya F1-stallet Haas F1 Team klart att amerikanen Alexander Rossi inte kommer att vara en av deras förare. Framtidsutsikterna såg bleka ut, men ikväll blev det klart att amerikanen kommer att få göra sin grand prix debut redan till helgens Singapore GP med Manor Marussia F1 Team.

Tvåan i GP2-mästerskapet kommer att få starta fem av de sista sju F1-loppen för Manor, där han kommer att ersätta Roberto Merhi. Spanjoren kommer fortfarande att få köra Ryssland GP och Abu Dhabis GP då dessa krockar med GP2 lopp som Rossi kommer att köra för att kämpa om mästerskapstiteln.

Dessutom är Rossi ett bekant ansikte i Manor Marussia garage. Han var reservförare för Marussia under slutet av 2014, då han bland annat körde FP1 till Belgiens GP på Spa-Francorchamps.

“Jag är väldigt tacksam för att kunna race:a för Manor Marussia F1 Team och deras fortsatta förtroende i mig. Jag har varit förberedd för den här möjligheten ett bra tag nu. Många känner till från 2014 att stallet och jag redan har en stark relation och det finns lite oavslutade affärer för mig här.” – Alexander Rossi.

“Singapore är en bana jag verkligen gillar och timingen för min debut kunde inte vara mer perfekt. Jag har mycket jobb framför mig och jag ser framemot en hektisk avslutning på 2015 säsongen.”

John Booth, Stallchef

“Vi är väldigt glada att kunna signa Alexander som raceförare. Han är allmänt ansedd som en förare som är på väg mot en spännande F1 karriär och hans nuvarande form i GP2-serien har gjort mycket för att stärka hans tydliga potential.
Det är även fantastiska nyheter för sporten att vi kommer att ha en amerikansk förare igen, speciellt med USA’s Grand Prix på vår horisont och nu med två lopp i Sydamerika, Mexiko och Brasilien. Jag vet att Alexander ser väldigt mycket framemot det och vi ser framemot att ge honom chansen att visa den amerikanska publiken vad han kan göra.”