Kvalrapport Kinas GP: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen satte femte snabbaste tid medan Romain Grosjean tog sig vidare till Q3 men satte ingen tid I den sista kvaldelen inför morgondagens Kinas Grand Prix på Shanghai International Circuit. Kimi tjänar en position på att Lewis Hamilton straff för byte av växellådan och kommer att starta från P4 fyra imorgon medan Romain startar frå P10.

Kimi Räikkönen

Startpositionen är okej men när man ser på tiderna så är jag besviken på farten I bilen idag. Vi har tjänat en position efter Lewi straff men farten har inte varit där den borde varit, speciellt när man ser på pole tiden. Vi har provat lite uppdaterinar den här helgen, men de har inte fungerat som vi velat och vi har gått tillbaka till hur bilen var innan. Vi går till racet mindre säkra i bilen än de tidigare två loppen, men med vetskapen att vi startar från en högre position i fältet. Vi får se vad vi kan göra imorgon, och vi kommer att försöka göra det bästa vi kan och förhoppningsvis kan vi vara högre upp än vad vi start ifrån, och det betyder en pallplats.

Romain Grosjean

Jag har blandade känslor efter dagens session. Efter att ha kämpat lite igår är det bra att ha båda bilarna i Q3, men tyvärr var vi tvungna att använda upp alla nya set mjuka däck innan sista delen efter ett fruktansvärt första försök i Q2. Det betydde att det inte fanns någon mening med att sätta en tid i poleposition jakten vilket verkligen var synd, då var fart i Q2 var bra. Jag känner mig mycket mer bekväm med bilen och jag tror det syns på varvtiderna idag. Teamet gjorde ett bra jobb och vända saker och få oss tillbaka mot toppen där vi borde vara. Jag har lite fininställningar kvar att göra men 56 varv imorgondagens lopp kommer definitivt att hjälpa med det!

%d bloggare gillar detta: