Lotus F1 Team logo

Lotus behöver mer personal – Grosjean

Lotus behöver rekrytera personal efter sin katastrofala start på säsongen 2014, säger stallets förare Romain Grosjean. Trots att man var konkurrenskraftiga, hade det Enstone baserade teamet en förfärlig slut på 2013 säsongen med uppenbara ekonomiska svårigheter och man förlorade Kimi Räikkönen till Ferrari samt senare Eric Boullier till McLaren.
Men det finns inte längre några rapporter om finansiella svårigheter efter att Pastor Maldonado och hans PDVSA-miljoner anlände, samt att man enligt rapporter sagt upp 100 personer.

Fransmannen Grosjean sa att han stödjer förändringarna. ”Saker har stabiliserats och atmosfären i teamet är ganska  bra”, sa han till fransktalande F1i. ”Alla problem från förra året ligger nu bakom oss”, tillade Grosjean.

Tekniskt däremot är Lotus mitt i en katastrofal början på 2014 då, trots att den Renault-drivna E22 är väldigt innovativ, lider den av fart och tillförlitlighet. Grosjean tror att stallet behöver anställa mer personal.
”Vi behöver verkligen rekrytera lite folk för att stödja det mindre teamet”, sa han, ”men allt som allt är saker positiva”.

Källa: GMM