Daniel Ricciardo - Australiens GP

Red Bulls överklagan kan vara avgörande för F1

Red Bulls överklagan förhör mot att Daniel Ricciardo diskvalificerades kommer att hållas i Paris veckan efter Bahrains Grand Prix, meddelade FIA igår, fredag.
”Beslutet kommer att publiceras så fort som möjligt efter förhöret, den 14:e april.”sa det styrande-organet i ett uttalande.

Det är ett viktigt förhör, inte bara för Red Bull, som försöker återhämta sig efter en katastrofal försäsong till 2014, men även FIA eftersom den styr sportens revolutionära regler förändringar.
Ricciardo diskvalificerades av stewards eftersom de obligatoriska bränsleflödes-sensorerna på hans bil visade att dess Renault-motor bröt mot de nya reglerna som reglerar bränsle åtgången. Red Bulls Helmut Marko sa till Auto Bild: ”Sensorerna är inte exakta nog och vi ska bevisa det.”

FIA varnade inte bara Red Bull men även andra stall, inklusive Mercedes, att även om deras egen data kanske skulle visa att de höll sig inom reglerna, behövde sensorerna omkalibreras och följas. Mercedes Toto Wolff som backade FIA, tillade att det kostade W05:an ”mellan en halv till en sekund” i extra varvtid Australien att följa FIA’s rekommendation. Om Red Bull vinner överklagandet kan det minska FIA’s möjlighet att effektivt reglera bränsleflödes reglerna under 2014.

Källa: GMM