Förarstrejk lurar i kulisserna pga obetalda löner

F1 förare hotar med strejk om stallen inte betalar dem.

Tyska Sport Bild rapporterar att Kimi Räikkönens manager Steve Robertson sågs, nyligen i Bahrain, argumentera i depån med Lotus stallchef Federico Gastaldi.
Detta skulle vara eftersom finländaren, som bytte till Ferrari i slutet på förra säsongen, fortfarande inte har fått fullt betalt från Lotus för säsongen 2013.

Tidningen påstår att Romain Grosjean, Nico Hülkenberg, Adrian Sutil och Kamui Kobayashi väntar också på försenade betalningar.

Det tros att F1-förarna, under ledning av deras förening – GPDA, har skrivit under ett avtal där de lovar att gå i strejk om den ökande trenden av obetalda löner fortsätter.

Sport Bild påstår att Räikkönen, inte GPDA medlem, och en av de bäst betalde i F1, Lewis Hamilton, vägrat att skriva på dokumentet. Hülkenberg ville inte kommentera.
”Vad vi pratar om på mötena, håller vi till oss själva”, sa tysken som bytte från Sauber till Force India för säsongen 2014.

Han erkände däremot att de obetalda lönerna är ett problem för förarna.
”Det stämmer. Stallen är medvetna om situationen – förarna kan bytas ut enkelt. Kanske inte med samma kvalitet, men de (stallen) utnyttjar det.”

Hülkenberg visade dock även lite förståelse för stallens situation.
”De gör det inte för skojs skull”, medgav han. ”Pengarna finns inte där helt enkelt. Sporten är för dyr.”

Källa: GMM