Button kan förlora plats till GP2-föraren Vandoorne

McLaren skulle kunna sparka Jenson Button mot slutet av 2014 och ersätta honom med stallets nästa unga utvecklings-förartalang.

Det säger McLarens återvändande boss Ron Dennis, som sa till F1’s officiella websida att det i huvudsak var hans beslut att sparka Sergio Perez efter en enda säsong och ersätta honom med interna rookien Kevin Magnussen.

Dansken Magnussen, 21, har sedermera hyllats av Dennis för att ha ”alla ingredienser som behövs” för att följa i Buttons fotsteg och vinna en titel. ”Beslutet att ta Kevin (för 2014) var mitt”, sa Dennis.

”Jag tog beslutet eftersom vi kände att vi behövde se om han kunde möta ingenjörernas förväntningar, och hittills har han gjort ett bra jobb.”

”Och även Stoffel Vandoorne gjorde ett bra jobb förra helgen i Bahrain”, tillade Dennis, ”så jag tror han kommer att vara högt eftertraktad mot slutet av säsongen.”

Belgaren Vandoorne, som faktiskt är ett år äldre än Magnussen, har i år placerats i GP2 av McLaren, där han vann ett lopp under säsongspremiären i Bahrain.
Vandoorne kör för ART, efter att Nicolas Todts GP2-stall ingick ett avtal att inte bara jobba med McLaren, men även stallets motorleverantör från 2015 – Honda.

Samtidigt ska Buttons kontrakt förnyas efter säsongen.
Den 34-åriga föraren sa i Bahrain: ”Jag är inte det minsta oroliga att en kille i trettio års åldern är lika bra som en tjugo åring i en formel ett bil.”

Hur som helst, Dennis erkände att det är ”möjligt” att McLarens uppställning 2015 kan se Magnussen bredvid Vandoorne.
”allt är möjligt”, sa han, ”men Jenson gör ett fantastiskt jobb. Han är snabb och han är dedikerad så det finns ingen som helst anledning att inte stanna med Jenson sett från alla perspektiv.”

”Men vi har fortfarande en hel säsong kvar att köra.”

Källa: GMM

%d bloggare gillar detta: