Mercedes AMG F1 logo

Mercedes nya nos godkänd efter fjärde försöket

Mercedes kan dra ifrån resten av fältet ännu mer i Shanghai, efter att man gjort klar den utan tvekan dyraste nya framnosen i F1 historien.

Faktum är att Brackley stallet ville ha sin ultra-korta nos på sin silver W05 i Melbourne, men den klarade inte de obligatoriska FIA kraschtesterna. Den misslyckades sedan att klara testet ytterligare två gånger.

Men tyska Auto Motor und Sport rapporterar från Shanghai att, efter ett fjärde försök, den konstant förändrade nya designen till slut blivit godkänd. Det lyckade testet gjordes i onsdags – igår.
”Experter hade tvekat att Mercedes någonsin skulle klara kraschtesterna med en så kort nos”, sa reportern Michael Schmidt i Kina.

Schmidt tillade att nosen, som är så kort att tippen faktiskt är bakom huvudelementet på vingen, nu kommer att köras den här helgen.

”Bilen kommer att vara lättare att balansera med en här lösningen”, sa designer Aldo Costa.

Stallchefen Toto Wolff förklara: ”Bilen var designad för den korta nosen. Vad vi har haft hittills har varit en tillfällig ersättare.”

Om Mercedes tar ännu ett steg framåt i prestanda, är det troligt att Lewis Hamilton och Nico Rosberg blir ensamma längst fram i fältet, möjligtvis kämpandes hjul-mot-hjul om segern som i Bahrain.

Tysken Rosberg, tvåa två veckor sedan, antydde på torsdag att han inte var helt glad över några av Hamiltons aggressiva taktiker i Bahrain
”Majoriteten var tufft men respektabelt, så vi kör på det istället för att välja ut ett litet exempel”, sa han.

Källa: GMM