2016 Pirelli F1 Däck: Medium - Soft - SuperSoft

Förarnas däckval till Australiens GP 2016

F1 säsongen 2016 närmar sig med stormsteg, frakten är väl redan på väg mot Melbourne och nu är det dags för oss fans, åskådare m.fl. att börja förbereda oss.

En av nyheterna för året som ni vet är att förarna har tre däck-blandningar att välja på för varje lopp, ni kan läsa hur det hela fungerar i vår tidigare artikel.
Kortfattat så väljer Pirelli tre olika däck sorter till varje race och förarna väljer sedan hur många set av varje däck sort de vill använda (max 13set totalt).

Nu är man såklart nyfiken på vilka set varje förare valt till F1-säsongspremiären Australiens Grand Prix i Melbourne. Vänliga som de är, har Pirelli delat med sig av en infografik med alla förarnas val. I stort sett har de flesta stall och framför allt stallkamrater gått på samma spår och valt lika många av varje set. De som inte har det är Hamilton/Rosberg, Ericsson/Nasr och Grosjean/Gutierrez, där Rosberg, Nasr och Gutierre valt ett extra set medium istället för soft.
Sak bli intressant att se längre fram under säsongen om stallkamraters val kommer att skilja sig mer än nu i början, då fler kanske är mer försiktiga i sina val.

F1 Förarnas däckval Australiens GP
F1 Förarnas däckval Australiens GP
© Pirelli

Kommentarer

Ett svar till ”Förarnas däckval till Australiens GP 2016”

  1. […] ni även nyfikna på vilka däck alla F1-förarna har valt för premiären Australiens Grand Prix, så hittar ni deras val genom att  klicka på […]