Så ser Red Bulls ”halo”-variant ut

Under F1-testerna i Barcelona så satte Ferraris på en ”dummy”-variant av det nya förarskyddet, den så kallade halon, på sin bil under några varv.  Tanken är att introducera det nya skyddet nästa säsong för att öka skyddet runt förarnas huvud.

Många, både inom och utanför sporten har reagerat starkt på det tilltänkta tilläget på bilarna. Vissa är för den och bryr sig inte alls om hur den påverkar bilens utseende då (om?) det ger förarna ökat skydd och kan rädda liv.
Medan andra har ratat den rakt av, framför allt på grund av dess utseende.

Jag tror det var precis det här Ferrari, eller kanska FIA, ville åt. Smyga in skyddet på en bil för att se hur förare, stall-personal, experter och framför allt fans skulle reagera på det.

I samma veva gick det rykten om en annan variant på halon som Red Bull ska ha presenterat på kommissions och strategi-grupps mötena. Christian Horner har sagt att han föredrar deras lösning över den offentligt presenterade, som kom från Mercedes. Och bara förra i veckan så gick Claire Williams ut med att hon också föredrag Red Bull alternativt, ”jaktplans konceptet”.

Idag har motorsport.com presenterat bilder på Red Bulls alternativ, som har två stötte pelare vid sidorna istället för i mitten som ”original-halon”, samt att man har monterat på en vindruta.

Ta en titt på bilden och kommentera gärna vad du tycker nedan eller på Facebook.