Bernie Ecclestone

Ecclestone ska jobba för mer högljudda motorer

Bernie Ecclestone har lovat att arbeta på att göra Formel Ett högtljutt igen. F1 vd:n sa att han är ”förskräckt” över det spinnande ljudet av den nya turbo V6 eran och argumenterade att det kommer att avskräcka race-promotors och publik.

Ecclestone var kritisk till den nya motorformeln redan innan den första 1.6liters enheten startades för första gången, men hans senaste kommentarer följer på de från organisatören i Melbourne som påstår att ljudet även kan bryta mot gällande kontrakt. ”Det är inte vad vi betalat för. Det kommer att förändras”, sa ordörande för Australiens GP Ron Walker till tidningen Melbourne Age.

Walker sa att han redan har pratat med sin vän Ecclestone, medan Ecclestone erkände att han har  pratat i telefon med FIA presidenten Jean Todt. ”Det jag har sagt är att vi måste se om det finns något sätt att vi kan få dem att låta som racingbilar”, sa den 83-årige britten till the Telegraph.
”Jag vet inte om det är möjligt med vi borde undersöka. Jag tycker vi får de första loppen undanstökade och sedan får vi kanske se till att göra något. Vi kan inte vänta hela säsongen. Det kan vara för sent då.” sa Ecclestone.

Källa: GMM