Ljudet upp till motortillverkarna säger Ecclestone

Ecclestone säger nu att det är upp till F1’s tre motorleverantörer att göra sporten högljudd igen.
”De gjorde dem tysta, nu får de göra dem högljudda igen”, sa F1-chefen.

Efter loppet i Melbourne kritiserade organisatören det nya spinnande ljudet av de en gång vrålande bilarna. Efter 2014 premiären lovade Ecclestone att börja jobba med att fixa problemet som kan driva bort organisatörer, sponsorer och fans. 83-åringen skulden på leverantörerna av de nya turbo V6-motorerna, Mercedes, Ferrari och Renault. ”Det är ett tekniskt problem”, sa Ecclestone till tyska Bild.

”De har en skyldighet att ge oss Formel Ett med volym.”

Han sa att Australien inte är den enda oroliga racepromotorn. ”Organisatörerna för de andra loppen är också oroliga nu”, sa Ecclestone. ”De är tveksamma till att de kommer att sälja nog med biljetter.”

En organisatör avfärdade däremot förslaget från från Australien att F1 skulle ha brutit mot kontrakten genom att byta till tystare motorer. ”Det finns inga sådana klausuler om minimum ljudnivå”, sa Klaus Klotzner från den tyska federationen ADAC. ”Tvärtom, faktiskt.”

Ecclestone å sin sida insisterade däremot att det som bjöds på på Albert Park inte var äkta F1.
”Formel Ett – det är glamour och folk älskar glamour, upp till ögonblicket då motorerna startas. Då startar ljudet”, sa han.

En källa sa dock att F1-stallen har för fullt upp för att fundera på ljudet av deras komplexa och revolutionära nya motorer som prioritet. ”För tillfället har vi mer på vår tallrik än att orora oss för ljudet”, sa källan till London Times.

Källa: GMM