Daniil Kvyat - Toro Rosso

Superlicens till Toro Rossos nya Daniil Kvyat

Daniil Kvyat har kvalificerat sig för sin F1-superlicens.
Energidrycks bolaget Red Bull har utnämnt den ryska tonåringen som Daniel Ricciardos ersättare hos Toro Rosso för 2014. Men stallet vill ge honom en tidig start genom att skicka ut honom på morgonträningen på fredag den kommande helgen i Austin, och veckan efter i Brasilien.

Hittills är det bara den nyligen krönta GP3 mästarens avsaknad av en F1 superlicens som satt käppar i hjulet, licens är den obligatoriska FIA certifieringen som krävs av förare för att de ska kunna delta i en officiell session under en race-helg.

Red Bull anordnade därför ett test med en två år gammal Toro Rosso för Kvyat förra veckan på Misano banan i Italien, så att han kunde köra de nödvändiga 300 kilometer som krävs inför FIA observatörer. Innan testet sa Marko till ryska f1news.ru: “Allt är organiserat. Allt kommer att gå bra.”

Tidningen Speed Week, med anknytning till Red Bull, rapporterar att Kvyat gjorde sina 300 km förra fredagen i föredömlig race-fart. “Vi ska till Amerika!” sa han till sina 8700 Twitter följare dagen efter.

“Jag ska spendera helgen med stallet och delta i den första fria-träningen.” tillade Kvayt på ryska.

(GMM)