Bottas och Massa - Williams 2014

Felipe Massa blir Bottas nya stallkamrat i Williams F1

Några timmar sedan blev nästa F1-förarpar klara för säsongen 2014. För alla Felipe Massa fans är det extra glada nyheter då brasilianaren kommer att ratta Williams Mercedes drivna bilar tillsammans med Valtteri Bottas.

Utdrag från Williams F1’s pressmeddelande:

Williams F1 Team är glada meddela att Felipe Massa kommer att ansluta sig till stallet för att köra tillsammans med Valtteri Bottas i FIA Formel Ett Världsmästerskapet säsongen 2014. Den nya uppställningen reflekterar Williams beslutsamhet att bringa framgång tillbaka till stallet

Williams F1 Team skulle vilja ta tollfället i akt att tacka Pastor Maldomado för hans insatser och bidrag de senaste tre säsongerna, speciellt vinsten han gav stallet under Spaniens Grand Prix förra året. Vi önskar honom lycka till i framtiden.

Sir Frank Williams, grundare och stallchef

“Vi är glada att kunna bekräfta vår föraruppställning för 2014 och välkomna Felipe till Williams familjen. Han är en exceptionell talang och en riktig fajter på banan. Han för även med sig en mängd erfarenhet, när vi påbörjar ett nytt kapitel i vår berättelse. Valtteri är en värderad medlem i stallet och jag är glad att han kunde demonstrera sin talang under svåra förhållanden i Montreal. Det kommer komma mycket mer från honom.”

Claire Williams, vice stallchef

“Det här tillkännagivandet är ett viktigt steg mot vårt mål att återvända Williams till främre delen av fältet, och en del av våra pågående planer med att se till att vi är starkare 2014 och framåt. Stabiliteten av att ha båda våra förare under långtidskontrakt, Mercedes-Benz som vår motorleverantör och en stark kommersiell-bas, bidrar till framtida framgångar för Williams F1 Team.”

Felipe Massa

“Williams är att av de mest framgångsrika och viktiga stallen genomtiderna i Formel Ett. När jag var liten, drömde jag alltid om att köra för Williams, Ferrari och McLaren och jag är glad över att kunna signa med ännu en ikon efter min tid hos Ferrari. Det är trevligt att komma ihåg att några av de bästa brasilianska förarna har kört för Williams och lagt en stark nationell anknytning till stallet.”

“Med så stora regeländringar 2014, hoppas jag att min erfarenhet kommer att bli användbar för att hjälpa stallet  i dess försök att gå vidare från en svår period. Sedan jag började i motorracing kan jag inte minnas att så många nya regler introducerats under en och samma säsong och jag är fullt beredd att jobba med alla i Grove för att se till att vi hittar rätt riktning. Jag är väldigt motiverad att börja jobba hårt från början i vad som är en väldigt spännande nya utmaning i min karriär.”

Valtteri Bottas

“Jag är väldigt glad över att stanna med stallet när jag inleder min andra säsong i Formel Ett. Jag har känt alla här i många år, först som testförare och nu som racerförare, så det känns som hemma. Jag har tro i Williams och jag vet att vi kan göra så mycket bättre i framtiden än vad våra nuvarande resultat visar. Jag ser fram emot att ha Felipe som min stallkamrat. Han är en snabb och erfaren förare och tillsammans kommer vi att ge max för att förbättra bilen och få så många poäng som vi kan nästa säsong. Vi kommer att arbeta under hela vintern för att säkerställa att vi är redo för utmaningen av 2014. Jag vill också tacka alla på Williams, särskilt Frank, Claire och bolagsledningen för deras fortsatta förtroende i mig.”