Vad händer med Fernando Alonso

Spanjoren Fernando Alonso är fortfarande den förare det surras och ryktas mest om. Ena dagen, och i ena tidningen, så ska han till Mercedes, till att sedan stanna kvar, bara för att i tredje ta ett sabbatsår.

Det har känts mer eller mindre ”klart” att han ville lämna Ferrari efter säsongen och gå till McLaren, det är det som ryktats mest sedan sommaruppehållet. Men när ingenting meddelades under Italiens GP, som många trott, så började man så smått undra om han inte skulle stanna kvar hos Ferrari ändå.
Runt Singapore GP helgen så började så rykten florera igen, denna gången mer att det skulle vara stallet som nu var trötta på honom och ville bli av med spanjoren. Möjliga ersättare för honom fanns det gott om, men egentligen ingen toppförare som inte hade kontrakt för 2015.

När Japans GP så närmade sig, Hondas hemma banan, så skrevs det från flera håll att Alonso-McLaren affären nu skulle vara klar – men fortfarande ingen bekräftelse av något slag från någon. Det viskades även om att Alonso kanske inte alls skulle till McLaren utan skulle ta ledigt ett år för att sedan ta Hamiltons plats i Mercedes. Det enda som kändes säkert var att Alonso inte skulle vara kvar hos Ferrari, även om detta fortfarande hävdades officiellt.

Men så kom chockbeskedet under natten mellan lördag och söndag – Sebastian Vettel lämnar Red Bull Racing efter säsongen!
Däremot ingen chans att Fernando ersätter då man på en gång även meddelade att Daniil Kvyat tar steget upp från Toro Rosso för att ersätta tysken. ”Det är bättre med en ung förare än en förare som är i slutet på sin karriär” – sa RBR’s karismatiska Dr. Helmut Marko.

Var ska Vettel då? Ja det enda målet för honom som nämnts har varit Ferrari. Det skulle väl lika gärna kunna vara McLaren, där jag personligen tror han skulle passa.
Så Alonsos val verkar helt plötsligt ha minskat. Han kan också ha spelat ut sig själv lite helt enkelt genom att högljutt vilja bort från Ferrari, men ”vara svår” i sina förhandlingar med McLaren

%d bloggare gillar detta: