IndyCar och Alonso Tweet får motorsport fans att explodera

Under dagen idag (13 aug.) så vaknade motorsport världen till ordentligt, speciellt F1-folket och Indycar fans. Spekulationerna har gått VILDA!

Så vad handlar det hela om. Jo IndyCar seriens twitter konto svarade idag på en tweet från Alonso från några dagar sedan. Alonso hade tweetat ut ”💥14-08💥” och idag svarade alltså IndyCar med ”Ska vi fortfarande ses för lunch imorgon”. Som ni förstår fick detta alla att gå helt galna, kommer Fernando Alonso imorgon att meddela att han kommer att köra IndyCar?!

Aah så kan det mycket väl vara. Jag har sagt ett bra tag nu att jag är helt säker på att Alonso kommer att köra Indy nästa säsong. Beroende på hur McLaren och en möjlig ersättare ställer sig till det kanske han köra vissa F1 race, men fokus kommer vara Indy och framför allt Indy 500!

Om det händer imorgon, vi får se 😉

Maserati nästa FCA märke på väg in i Formel 1?

Maserati Haas F1 Team
Knappt har Fiat-Chrysler bossen Sergio Marchionne tagit Alfa Romeo tillbaka till #F1 innan det kan vara dags för nästa märke frånbiljätten.
 
Snacket går nämligen att Maserati kan komma att bli titelsponsor till det tredje Ferrari stallet, Haas F1 Team. Maserati är ett gammalt Ferrari märke, men tillhör numera Fiat-Chrysler Automobiles. Senast Maserati sågs i F1 sammanhang var på 60-talet som motorleverantör och som stall på 50-talet.
Som fabriksstall hade man 9 GP-vinster under 40-, 50-, 60-talet och den så välkända Juan Manuel Fangio vann förarmästerskapet 1957 i en Maserati 250F.  Roligt att notera här är att Fangio vann sin första förarsmäterskapstitel med Alfa Romeo 1951. Under hans mästerskaps år 1954 så körde han de första loppan i en Maserati innan han bytte till Mercedes fabriksstall. Han vann också ett mästerskap som Ferrari förare 1956.
 
”…potentially this can happen. But right now we are far away from a concluding any such agreement, however, it is possible that something of this nature could develop in the future. We will see, time will tell.” – Marchionne, Fiat Chryslar Automobiles VD
 
Men kanske kommer vi snart se Maserati på gridden igen alltså, om rykten om ett titalsponsorskap med Haas stämmer. Det handlar alltså om ett liknande avtal som Alfa Romeo kommer ha med Sauber. Och man kan lätt räkna ut att allt det här handlar om att Ferrari vill stärka sin position inför de stundande diskussionerna med Liverty om prispengar, motorer och annat som är på väg att ändras.

Gasly och Hartley bekräftade för Toro Rosso 2018

Brendon Hartley & Pierre Gasly Toro Rosso

Scuderia Toro Rosso har nu bekräftat att det blir inhopparen Brendon Hartley och Pierre Gasly som är stallets förare 2018.
Gasly var mer eller mindre redan klar för nästa säsong med bakgrund av att han är Red Bull junior. Frågetecknet var mer Hartley som plötsligt kallades in från WEC för att ersätta Gasly, som skulle köra Super Formula final, och sedan Daniil Kvyat som fick gå för gott till slut.

Det blir en rookie uppsättning för Toro Rosso nästa säsong alltså, men två hyffsat erfarna racers ändock. Gasly som är GP2-mästare och tvåa i årets Super Formula seria i Japan, 0.5poäng efter vinnare Hiroaki Ishiura – men där sista tävlingen ställdes in p.g.a en tyfon.

#10 Pierre Gasly

”Jag är superglad över att få köra för Scuderia Toro Rosso 2018, för min första riktiga säsong i Formel 1. Jag vill tacka alla inblandade människor som har hjälpt mig att komma hit: Red Bull, Toro Rosso, min familj och alla dem som supportade mig i de lägre serierna.Jag är väldigt exalterad och super motiverad att ge allt i Abu Dhabi och hela nästa år! Jag kan bara inte vänta!”

#28 Brendon Hartley

”Riktigt fantastiskt att bli bekräftad som en Formel 1-förare för nästa år med Toro Rosso. Det är väldigt tillfredsställande att kunna kapitalisera på en möjlighet som kom som en överraskning till en plats som F1-förare 2018, jag kunde inte vara gladare!
Jag skulle vilja tacka Red Bull och Toro Rosso för förtroendet och den här andra chansen – drömmar kan bli verklighet. Jag kommer nu att fortsätta jobba hårdare än någonsin för att avsluta den här hektiska avslutningen på säsongen så bra som möjligt och starta det nya året så starkt som möjligt.”

Not: Felix Rosenqvist låg tre i Super Formula serien, 5p bakom ledande Ishiura.

SillySeason återupplivas med rykte om Alonso flytt till Williams

Circuit de Barcelona Catalunya

När det blev klart att Kimi Räikkönen fortsätter köra Ferrari en säsong till, så svalnade årets silly-season ordentlig. Visserligen har hans stallkamrat, Sebastian Vettel, fortfarande inte skrivit på nytt kontrakt. Men såvida han inte tänker sluta köra eller flytta till Sauber så har han inte så många val än att förlänga med Scuderia.

Nu har det dock börjat ryka lite igen, med det färska ryktet om en potentiell flytt för Fernando Alonso till Williams. Det är bl.a. flera tyska medier som har rapporterat om detta och att samtal skulle vara så långt gångna att kontrakten är färdiga att signeras.

Alonso är utan tvekan en va griddens absolut bästa förare, om inte den bästa. Den bästa föraren kommer dock med en häftig prislapp, något jag har svårt att tro Fernando ger mycket rabatt på – hur mycket han än vill vinna!
Där kommer dock pappan till Williams rookieförare, Lance Stroll, in i bilden. Han har redan satsat enorma summor i Williams för sin son och skulle potentiellt kunna lägga in ännu mer, speciellt om man kunde få in en förare av Alonsos kaliber. Det skulle gynna stallet och i längdens hans son, och dessutom ge unge Lance en riktigt bra mentor.

Kittlande tanke med Alonso i Williams, en Williams som nu designas av Paddy Lowe och drivs av Mercedes motorer.
Vad tror ni om ryktet? – möjligt, roligt, bra move?

Officiellt! Marcus Ericsson förlänger med Sauber för 2017

Marcus Ericsson Sauber F1 Team

Det blev idag officiellt att Marcus Ericsson för fortsatt förtroende och därmed förlängt kontrakt med Sauber Motorsport för F1 säsongen 2017.

Det blev svenskens tredje säsong med det Schweiziska stallet och det fjärde totalt i Formel Ett. Nu återstår också bara tre lediga platser på F1-gridden för 2017.
En av dem som Marcus stallkamrat i Sauber, där det kan fortfarande vara Felipe Nasr som blir kvar. Det har även gått rykten om Esteban Gutierrez, som inte blir kvar hos Haas.

De två andra platserna är de hos Manor Racing, där det finns några stycken möjliga kandidater. Nasr, Wehrlein, kanske Haryanto.

Nedan följer utdrag från pressmeddelandet från Sauber.

Marcus Ericsson:

“Det är fantastiska nyheter att jag kommer att köra ännu ett år för Sauber F1 Team. Jag har spenderat två år med Sauber nu och jag känner mig verkligen hemma. Ett stort tack till alla i stallet för deras fortsatta tillit i mig. Personligen känns det som att jag har utvecklats mycket som förare under min tid hos Sauber. Vi har haft upp- och nergångar, men vi håller ihop och jobbar så hårt vi kan. Sedan de nya ägarna tillkom har det varit en positiv push i stallet, så det blir spännande att påbörja denna nya era. Många motorsportexperter blir en del av Sauber, vilket är ett gott tecken för framtiden. Mitt mål för 2017 är att bygga på mitt prestation från andra halvan av den här säsongen och fortsätta jobba hårt med stallet. Jag kan inte vänta till 2017 säsongen, så att vi kan jobba oss upp genom mittfältet med objektivet att ta poäng regelbundet.”

Monisha Kaltenborn, Stallchef:

“Vi är väldigt glada över att meddela att Marcus kommer att förbli en raceförare för Sauber F1 Team 2017. Marcus har än en gång visat att han är beredd att gå den där extra milen för att göra framsteg. Han gick igenom väldigt tuffa tider med oss, men klarade av dem väldigt bra. Under de senaste två åren har han gjort  stora framsteg när det gäller hans personliga utveckling, bevisat sina talanger på och likväl av banan, speciellt när omständigheterna äv svåra.
Han är inte bara en bra förare, men också en viktiga lagspelare som förstår hur man jobbar med teamet och hur man motiverar alla med sin positiva attityd. Formel Ett går in i en ny era 2017 och jag är säker på att vi kan räkna med Marcus för att ta tillbaka stallet som ett att räkna med.”

Lance Stroll vinner F3-mästerskapet! Klar för Williams?

Lance Stroll Williams Martini F1

Det har varit en hel del chatter om Lance Stroll och Williams F1 på senare tid.
Stroll har tippats som efterträdare till Felipe Massa som tänkt dra sig tillbaka från Formel 1 efter 2016 säsongen.

Här i dagarna gick ’nyheten’ runt att anledningen till att Williams Martini Racing väntar med att utannonsera Lance Stroll som förare nästa år är just huvudsponsorn Martini. Lance är född 29 oktober 1988, vilket betyder att han är 17 och inte får dricka alkohol – Martini- än.
Så vi kanske kan förvänta oss att Williams avslöjar sina förare för 2017 under Mexikos GP 28-30 oktober 😉

I helgen som gick vann Lance Stroll dessutom Formel 3 serien, ett mästerskap han säkrade redan omgången innan, med nästan 200 poängs marginal.
När Felipe Massa gratulerade honom på Twitter så avslöjade han mer eller mindre vad Lance gör nästa säsong, eller vad säger ni?!

Även hans pappa Lawrence Stroll har gått ut i dagarna och sagt att hans son kommer att finnas på F1-gridden 2017.

Galet rykte om Valtteri Bottas

Valtteri Bottas

I dagens Iltalehti (nätbilagan) kan man läsa om ett galet F1-rykte om Williams Valtteri Bottas. Finländaren är ett hett ämne inom Formel 1 och har senaste året ryktats som framtida förare för såväl Mercedes, McLaren, som Ferrari.

Finska Iltalehti skriver idag om ett rykte från Italien som säger att Bottas skulle göra ett ovanligt och oväntat byte till nykomlingen Haas F1 Team för 2016.
Det amerikanske stallet gör ingen hemlighet av sin anknytning och samarbete med Ferrari och det är just denna samarbete som man påstår ligger till grund för Bottas övergång.

Tanken, enligt Ferrari-kännaren Roberto Valenti, är att Valtteri Bottas skulle göra en säsong i Hass, för att sedan gå över till ”huvustallet” – d.v.s Scuderia Ferrari.

Tycka vad man vill, men det låter helt klart som en spännande möjlighet. Inte minst för Haas och det får en att undra hur bra Haas kan vara från start…

Andra förare som också kopplats ihop med en sits hos Haas F1 Team är Esteban Gutierrez och Jean-Eric Vergne, båda reserv/test-förare hos Ferrari!

Källa: Iltalehti

McLaren meddelar föraruppställning efter säsongen

Ni som hade hoppats på att få veta både vad Fernando Alonso ska göra och vilka som ska köra McLaren säsongen 2015 i helgen, får snällt vänta ett litet tag till.

McLaren meddela via Twitter igår att man kommer att offentligöra sin föraruppställning för F1-säsongen 2015 efter den 1:a december. Alltså när nuvarande säsong är över efter sista testerna på Abu Dhabi nästa vecka.

F1 Rykten – Marcus Ericsson till Sauber 2015

Marcus Ericsson i Bahrain

Fredags förmiddagens rykte från Schweiziska Blick är att det är klart att Marcus Ericsson kommer att köra i F1 även nästa säsong. Enligt tidningen kommer han att ta antingen Esteban Gutierrez eller Adrian Sutils plats i Sauber, tillsammans med  runt €16 miljoner.

Låter som ett härligt byte uppåt för svensken, så vi håller tummarna för att detta stämmer!