Williams byter till Mercedes-Benz motorer från 2014

Igår, torsdag, meddelade Williams ett ”långtids” motorkontrakt med Mercedes, med start 2014.
Det stora brittiska stallet kör för tillfället med Renualt-kraft men, då F1 byter till nya regler efter denna säsong, kräver det franska företaget ha mer pengar för sina turbo V6 än Mercedes och Ferrari.
“Williams kommer fortfarande att tillverka sin egen växellåda,” stod det i stallets pressmeddelande.

“Det här nya avtalet ger Mercedes-Benz långsiktig stabilitet att leverera till vårt eget stall och åtminstone två kunder från 2015 säsongen och framåt, efter att vår relation med McLaren tar slut efter nästa säsong.” sa Mercedes chef över motoravdelningen, Andy Cowell.
Det andra stallet med Mercedes motorer är Force India.

(GMM)

Från Williams pressmeddelande

Grundare av Williams F1 Team och Stallchef Sir Frank Williams sa;
“Jag är glad över att kunna annonsera vårt nya samarbetet med Mercedes-Benz från 2014 Formel Ett säsongen och vidare. Mercedes-Benz har varit en av sportens mest framgångsrika motorleverantörer och vi tror att de kommer att ha en extremt konkurrenskraftigt motorpaket.
Jag skulle också vilja ta tillfället i akt och tacka Renault för deras fortsatt hårda arbete sedan vi förnyade vår samarbete i början på 2012 säsongen. Vi har njutit av en stark relation som har resulterat i många succéer under åren, inkluderat att vi fick vinna än en gång förra året vid Spaniens Grand Prix.”

Toto Wolff, VD för MERCEDES AMG PETRONAS:

Williams stolta arv och företagets engagemang för teknisk-kvalitet gör det till en perfekt långsiktig partner för Mercedes-Benz under de nya motorreglarna. Det är en vinst för både HPP och Williams, vvilket kommer att säkerställa HPP kan leverera minst tre stall på långsikt enligt de nya reglerna och kan öppna nya intressanta perspektiv för tekniköverföring. Vi ser framemot att njuta av stor succé tillsammans de kommande åren.”