Tysklands GP på Hockenheim inte Nurburgring

Igår, onsdag, det uppgifter upp om att Nurburgring inte skulle ha något kontrakt på plats för att arrangera årets Tysklands Grand Prix, trots att den tidigare var angiven som arrangör i F1-kalendern 2015.

Idag säger så Bernie Ecclestone att loppet i Tyskland kommer att avgöras på Hockenheim och inte Nurburgring som tidigare planerat.
”Det kommer att bli Hockenheim, vi är mitt i att göra något med dem. Det kan inte bli Nurburgring eftersom det inte finns någon där.” – Bernie Ecclestone till Reuters.

Banorna har alternerat som värd för Tysklands GP sedan 2008, men på grund av den senares ekonomiska problem har man inte kunnat skriva på något nytt kontrakt för att arrangera F1. Därför kommer Hockenheim nu istället att vara ensam arrangör av loppet framöver.
”Vi har ett kontrakt på plats med Hockenheim, vi måste bara justera åren på kontraktet. De alternerade med Nurburgring så vi får vara ta bort dem.” – Ecclestone.

Ecclestone var på väg att köpa upp Nurburgring men det hela föll samman när de valde att sälja banan till en annan köpare, som aldrig genomförde köpet.
”Vi ville köpa Nurburgring, vi gjorde ett erbjudande men någon bjöd högre med några dollar och köpte det. Sedan kunde de inte betala och den hämnade på försäljning igen.
Jag sa att jag skulle vara intresserad och sedan fann de någon annan. Så jag vet inte vad som händer.”