Sitter Bottas säkert till säsongen 2021?

En av de mer eftertraktade sätena på Formel 1 gridden de senaste åren har varit den som Lewis Hamiltons stallkamrat. Sedan Nico Rosberg valde att ’pensionera’ sig från racing efter 2016 har Valtteri Bottas innehaft platsen hos Mercedes. Finländaren har dock haft varierande resultat, där första året 2017 var bra medan förra årets säsong var minst sagt mindre lyckosam.

 #77 Valtteri Bottas - #44 Lewis Hamilton
#77 Valtteri Bottas – #44 Lewis Hamilton

Bottas har därmed varit ifrågasatt från olika håll sedan han fick platsen i Mercedes. Och även inför den här säsongen så var ryktena om honom och hans potentiella ersättare redan igång innan säsong ens hade börjat. Den som många på förhand just nu tror ska ta över Bottas plats, redan nästa säsong?, är åsidosatta och tillika Mercedes reserven Esteban Ocon.

Men Bottas kanske kan lugna sina nerver en stund och verkligen fokusera på körningen på banan, för det verkar som att han kan bli kvar ett tag. Åtminstone om man ska tro och läsa mellan raderna i det stallchefen Toto Wolff.

Som svar på spekulationer att Mercedes hade kontaktat Max Verstappen, sa Wolff till media att det inte finns någon anledning att leta utanför nuvarande paret av Lewis Hamilton och Valtteri Bottas när det är dags för förnyelser av kontrakt.

”Efter 2020 kommer vi första diskutera med Valtteri och Lewis, när det beslutet är taget kommer vi att vända oss mot andra i paddocken. Men förhoppningsvis har vi samma line-up för alltid.” – Wolff.

Ja, jag vet inte om det blir mer tydligt än så. Ingen förar-förändring hos Mercedes innan det nya reglementet träder i kraft 2021 alltså.