Dyra böter för Maldonado och Kobayashi efter Silverstone

Pastor Maldonado, Willimas, var i farten igen under Storbritanniens Grand Prix och fick rivaler att köra av banan och bryta loppet. Denna gång var det Sergio Perez, Sauber, som fick smaka på en hjulkyss från Venezuelaren. Perez försökte köra om Maldonado på utsidan in i Brooklands efter cirka tio varv och Williams föraren bromsade (för-) sent och lyckades inte få in bilen. Båda förarna spann runt och medan Perez race var över kunde Maldonado ta sig tillbaka till depån och slutade på en 16:e plats.

Perez var ursinnig efter loppet och uppmanade FIA att ta tag i Maldonado situationen, som varit inblandad i flera liknande incidenter under säsongen hittills.
Mexikanens önskemål blev svarade då Maldonado förutom €10.000 i böter även fick en tillsägelse från FIA.

Böter blev det även för Perez stallkamrat Kamui Kobayashi som under sitt sista stopp missade depårutan och körde på några personer ur sitt depå-team. Flera av mekanikerna fick uppsöka läkare efter incidenten men ingen ska ha blivit allvarligt skada.
Kobayashi fick en högre bötessumma på €25.000 då FIA bedömde det som en ”osäker manöver i depån” och utsatta andra för fara.