Mark Webber Red Bull Racing

Mark Webber förlänger med Red Bull Racing för 2013

Mark Webber Red Bull RacingEn säsong till med Mark & Seb hos Red Bull Racing efter att stallet idag offentliggjorde att Mark Webber skrivit på för nästa säsong.
Ryktena har varit många kring Webber senaste tiden, starkast var kanske de om en övergång till Ferrari vilka Mark bekräftar nedan. Men till slut var det inget annat en ”familjen” som lockade.

Q & A med Mark Webber

Var det ett lätt beslut att skriva på med Red Bull Racing för 2013?
MW: I slutändan, ja det var det. Det har varit några intressanta månader, men allt som allt har kontinuiteten och lusten för mig att fortsätta hos Red Bull Racing var mycket stark. Min huvudsakliga fokus ligger på årets Mästerskap, vilket är väldigt viktigt. Dessutom är det ett fantastisk gäng killar och tjejer på Red Bull Racing och jag tycker verkligen, verkligen om att arbeta med dem. Det har en stor inverkan på mig och hur jag presterar i bilen och det hjälpte mig i mitt beslut.

Du nämner folket, vad mer är det som du tycker om hos stallet och Red Bull?
MW: Ja, vi har gått igenom mycket tillsammans här. Vi gick från de dagar då Red Bull inte hade ägt stallet så länge till vad det är nu. Stallet förändrades verkligen när vi började bli
framgångsrika, när det gäller att få rätt balans mellan att vara väldigt professionella på alla fronter och fortfarande hålla den avslappnade och tillgängliga attityd som stallet fortfarande har inom rimliga gränser. Det är bara en trevlig stor familj nu på många sätt och vi har vuxit så mycket. Vi har kommit en lång väg och jag tycker det är tydligt att jag passar bra här och det är vad jag verkligen tycker om hos stallet.

Var du frestad att tänka på att flytta någon annanstans?
MW: Det fanns diskussioner med Ferrari, men mitt beslut var att stanna här.

Vad är fördelen med att stanna hos Red Bull Racing?
MW: Jag vet nästan allas skostorlek här! Jag vet allas namn, vet hur alla
tickar och jag känner till alla avdelningar vilket är väldigt, väldigt viktigt för en förare. Det finns en hel rad faktorer.

Och hur är det att jobba med Stallet och med Sebastian (Vettel)?
MW: Mycket bra. Självklart med Seb, har vi jobbat väldigt, väldigt nära varandra under en längre period nu. Jag tror inte någon hade kunnat förutse hur länge vi har arbetat tillsammans, så det har förmodligen varit lite av en överraskning. Det finns inte många stallkamrater som har stannat tillsammans så länge i Formel Ett, men det har visat sig vara ett framgångsrikt partnerskap där vi både jobbar väldigt hårt med tekniska nyckelmedlemmarna i teamet. Det har varit en potent operation. Vi är fortfarande konkurrenskraftiga ute på banan, inget snack om saken, i synnerhet under 2010 och i år. Förra året var det inte mycket racing mellan Sebastian och mig, men i 2009, 2010 och i år har det funnits några bra strider. Det har varit roligt för stallet, ibland stressigt också då det inte är lätt för oss båda att vara längst fram, och jag kan förstå det, eftersom vi båda tänker på oss själva ibland, men i slutändan vet vi att vi måste få hem bilarna och få bästa resultat för oss och stallet.

Hjälper det att ha kontraktet färdigt tidigt under säsongen?
MW: Ja, det gör det och det är en annan anledning till att bara få det till sängs. Jag har hört olika rykten och skäl en lång tid nu. Vid slutet av dagen vet jag allt som har pågått.
Du vill se till att ditt fokus är fullt på att köra bilen och de killar som du arbetar
med. Det är viktigt att teamet vet att du är 100% med dem, vilket naturligtvis är jag.

Kommer 2013 bli din sista säsong i F1?
MW: Jag har ställt den frågan under de senaste fyra åren och mitt svar är detsamma. Det är en resultatbaserad sport längst fram i fältet så att framtiden ligger i mina egna händer. Det är upp till mig levererar resultaten på banan.

Gilla om du tycker om att Mark ska stanna hos RBR