Pirellis F1 Däck 2013

Frustrationen ökar, Pirelli ska utvärdera F1 efter ”tyre-gate”

Det finns en risk att F1 kommer att få se sig om efter en ny däckleverantör i sista stund för 2014.
Pirelli uttrycker ökad frustration med sin situation i formel ett, samtidigt som deras första tre års period i sporten närmar sig sitt slut.

Den senaste kritiken kommer efter att Pirelli avslöjade blandningarna för de kommande tre loppen. Italienska Autosport funderar om de ”konservativa” valen är “strategi eller helt enkelt försiktighet?”

“Det är ovanligt att ha samma däck i Ungern som i Bahrain och Silverstone,” sa en väldigt kritisk Alan Permane, Lotus ingenjör, till BBC. “Det är helt ologiskt, de är för hårda för den banan.”

Force India är ett annat stall som hade föredragit nuvarande status quo.
“Jag har inte haft några stora problem med däcken.” sa Adrian Sutil till tyska ZDF. “Det är många som klagar, men inte jag, eftersom det är en utmaning som är den samma för alla. Vi har alla samma däck.”

Pirellis Paul Hembery insisterade däremot till brittiska Sky att det italienska företaget “försöker göra vårt jobb i väldigt svåra omständigheter.”
Hembery har blivit mer högljudd i sina klagomål om det bristande samarbetet och stödet från stallen, och på torsdag ska Pirelli möta FIA’s vrede över Mercedes hemliga Barcelona test, eller ”tyre-gate”, i Paris.

Han erkänner att hans chefer på Pirelli är ”missnöjda” med delar av F1 satsningen.
“Vi får se hur saker utvecklas under kommande tidsperiod för att se hur stämningen ändras,” sa Hembery.
“En enkel reaktion skulle vara att säga ”det här är galet, lämna sport”, men vi är ett företag som gillar att erbjuda lösningar.”

(GMM)