Lotus F1 Team logo

Nya delägare i Lotus, ska bli nr 1 inom 12 månader

Genii har sålt 35 procent av sitt Enstone baserade Formel Ett stall Lotus F1 Team till ett investerings konsortium. Enligt ett pressmeddelande ska köparen Infinity Racing bestå av privata investerare inklusive en Amerikansk hedgefondförvaltare, en koncern baserad i Abu Dhabi och en kunglig familj i ett stort oljeproducerande land.
Lotus säger att Genii Capital, tidigare 100% ägare, kommer att behålla 65% kontrollerande post med Gerard Lopez som ordförande i det Eric Boullier ledda stallet.
“Då stallets resultat har fortsatt förbättras för varje år, har vi väntat på rätt investerare som kan hjälpa oss att ta steget till topp placeringen i konstruktörsmästerskapet.” sa VD för Genii Capital, Eric Lux.

Höga mål för ny Lotus delägare

Den nya delägare i Lotus har inga blygsamma ambitioner för den närmaste framtiden, ”nummer 1 inom tolv månader”.

Den oljerika kungafamiljen som är en grupperingarna bakom Infinity Racing, ”tros vara Brunei” vars sultan är en av de rikaste i världen, rapporterade Tom Cary från Telegraph på onsdag.
“Det är tydligt att de nya aktieägarna inte kommer att sitta overksamma i bakgrunden,” sa Cary.

Ordförande för Infinity Racing är Mansoor Ijaz, en amerikan av pakistanska härkomst som är en bankrådgivare och media kommentator basrad i New York. I en nästan skrytsam första intervju med tidningen Sportspro insisterade han: “Jag säger det enkelt och blankt bara, vi kommer att vara nummer 1 inom 12 månader.”

Han var mer försiktig när det kom till rapporterna om Brunei länken.
“Jag kommenterar inte om kungafamiljen, om det är Brunei eller inte. Jag kommer inte att kommentera det.” sa Ijaz.

Däremot sa han att Infinity kommer till F1 för ”att komma med vår tekniska kompetens”, medans tisdagens pressmeddelande refererade till KERS-teknologin i sporten.
“Jag ska inte gå inte på det för mycket idag därför att jag vill hålla lite hemligt när det kommer till vad vi ska göra för att vinna mästerskapet. Men vi har enorma tekniska möjligheter som vi kan ta med och vi kommer att göra Lotus till första valet för sponsring inom det närmaste året” tillade Ijaz.

Han sa att hans yngre bror Mujeeb kommer att vara ”en viktig del av historien”.
“Jag skulle säga att vi kommer att vara djupt involverade i den tekniska utvecklingen, eftersom motorerna förändras nästa år, när tekniken hamnar längst fram”, Ijaz.

(GMM)

not: Infinity Racing är inte att föväxla med bilmärket Infiniti som sponsrar Red Bull Racing