Idag börjar Paddy Lowe som ny Chief Technical Officer hos Williams

Idag föll den sista pusselbiten i Williams<->Mercedes affären på plats, åtminstone officiellt. Williams bekräftade nämligen att Paddy Lowe börjar som Chief Technical Officer i stallet, faktum är att han börjar just idag. Förutom sin roll som CTO, tar Paddy även plats i styrelsen och som delägare i Williams.

Paddy Lowe
Paddy Lowe – CTO Williams F1
(här i Mercedes)

Paddy Lowe började sin F!-karriär hos Williams 1987 som kontrollsystem ingenjör och jobbade då tillsammans med Patrick Head och Adrian Newey.
Sedan har karriären gått genom McLaren (1993-2003) och nu senast Mercedes AMG F1 (2013-2016). Under dessa 29år har det blivit 158 vinster, 7 förarmästerskap och 5 konstruktörsmästerskap.

Paddy Lowe:

“Jag har alltid haft stor respekt för Williams, mitt första stall i Formel 1. Det är en stor ära att återvända i den här ledande positionen och att ha möjligheten att bli delägare. Jag är extremt motiverad för att spela min roll i att åter få framgång till stallet. Visionen för framtiden som Williams styrelse har satt upp är kraftfull och har övertyget mig att ansluta till en organisation som är beslutna att bygga på sin unika historia och återigen nå toppen av Formel Ett.

Jag ser framemot den här spännande nya fasen i min karriär, att jobba med Claire, Mike och Nick och resten av det här fantastiska stallet – speciellt Frank själv, som är en av de mest engagerade \”racers\” jag känner!”

Claire Williams – Vice Stallchef, Williams:

“Jag är glad över att stallet välkomnar Paddy tillbaka till Williams i rollen som teknisk direktör. Att ha någon av Paddy kaliber och ingenjörskompetens är inte bara en moral lyft för alla hos Williams, men jag vet att det också  kommer att hjälpa våra ansträngningar att återvända stallet tillbaka till toppen av gridden avsevärt. Våra ambitioner i Williams är orubbliga, vi vill vinna tävlingar och mästerskap, men för att göra det du behöver de bästa talangerna i branschen. I Paddy tror vi att vi har just detta samt en ledare som kommer att driva förändring. Detta är en \’game changer\’ för oss och  gör oss återigen väldigt entusiastiska över stallets framtid.”