Motor-era kan få slut på Red Bulls dominans

Mercedes och Ferrari kan äntligen komma att stoppa Red Bulls dominens 2014.
Medan Sebastian Vettel har dominerat bakom ratten på Adrian Neweys bil under den nuvarande aerodynamik-tunga eran, kommer F1 världen bli omskakad nästa år när den nya turbo V6-eran börjar.

Tidningen Bild skriver att F1 motortillverkarna Mercedes, Ferrari och Renault har investerat minst €100 miljoner var på de nya motorerna. Men det framkommer att medan Mercedes har runt 400 personer som jobbar exklusivt med den nya V6:an, är det bara 250 personer som jobbar på den nya Renualt motorn.

Red Bulls Dr Helmut Marko erkände att “Det är möjligt att de andra kommer att ha bättre idéer än vi” för starten av den nya eran. Och världsmästaren Vettel medgav att, även under nuvarande V8 era, har Renault spelat en stor roll i Red Bulls framgång.
“De gör att väldigt, väldigt bra jobb,” sa han på söndagen i Abu Dhabi, efter att ha matchat Michael Schumachers bedrift av sju raka grand prix vinster.

“Jag hoppas att vi nästa år kommer att ha en motor som är lika kraftfull och tillförlitlig som det här året,” tillade Vettel.

Franz Tost, chef för Red Bulls systerstall Toro Rosso, erkände till spanska Marca att han är oroad över att en motortillverkare kan komma att dominera 2014. Tillfrågad vem han tänkte på, medgav österrikaren: “Låt oss säga Mercedes.”

“Om de börjar starkt, kan gapet hålla väldigt länge,” sa Tost.
(GMM)