Fernando Alonso skakad efter hård smäll

Fernando Alonso erkände på måndag att han fortfarande hade ont efter den hårda smällen under gårdagens Abu Dhabi Grand Prix

Spanjoren kraschade över kerbsen med sådan kraft under sin duell med Toro Rossos Jean-Eric Vergne att det utlöste ett larm om obligatorisk läkarkontroll. Larmet utlöses när krafter över 15G uppnås.
Men tyska Auto Motor und Sport säger att även om Alonsos läkarlampa utlöstes, så var smällen faktiskt lägre än 15G. Officiellt registrerades det däremot som över 15G, enligt rapporter eftersom sensorn inte var ordentligt säkrad i Alonsos chassis.

Alonso skulle genomgå fler tester under dagen, men borde vara okej för Austin om två veckor.
“Förhoppningsvis är jag okej för Austin,” sa han till reportrar.
“Jag fortfarande kvar alla mina tänder,” log han, “men jag har ont i ryggen självklart eftersom det var en hård smäll.”

Men fotot som dykt upp från läkarbesöket är oroande, hans manager Luis Garcia Abad avbildade Ferrari föraren täckt med rymdfiltar och fastspänd på en ryggbräda.

Ferraris pressmeddelande efter loppet nämnde inte Alonsos skador, men 32-åringen avslöjade till reportrar att han hade ont i ryggen.
Och på måndag berättade han för sina 1.9 miljoner Twitter följare att: “Natten var sådär, jag ska göra mer tester i eftermiddag och försöka bli 100procent så snart som möjligt.”

Nästa grand prix i Austin om två veckor är säsongens näst sista av de totalt 19 lopp i kalendern.

Domarna utredde även incidenten mellan förarna, då Alonso körde om fransmannnen Vergne på utsidan av banmarkeringen, men Alonso fick till slut behålla sin femte plats.
Massa å sin sida var inte nöjd och var frågande om däckvalet i sista depåstoppet. “Jag förväntade mig de mjuka däcken på bilen (efter depåstoppet) och istället ser jag de andra,” sa han. “Utan det här problemet skulle jag lätt ha varit i topp fem.”