Max Verstappen - Red Bull

17-årig Max Verstappen kör Toro Rosso 2015

Max Verstappen, son till förre F1-föraren Jos Verstappen, är på väg att bli den yngste föraren i Formel Ett efter en imponerande säsong i F3-Euro serien.
Den unga holländaren blev för någon vecka sedan del av Red Bulls Jr team, efter en kamp mellan flera stall om hans framtida tjänster, och kommer som det ser ut att göra sin F1 debut med Toro Rosso 2015.

 

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen – Red Bull JR Team

Det som öppnat allas ögon för unge Max, förutom att han vunnit åtta av 28 lopp hittills, är det faktum att han innan årets säsong i F3 bara kört karting. Han ligger just nu tvåa i mästerskapet, 77 poäng efter ledande Esteban Ocon. Men med två racehelger och 150poäng kvar att delas ut finns det möjlighet för honom att vinna serien.

Den 30 september fyller Verstappen 17, vilket betyder att han kommer att vara ca 17.5 när han står på startlinjen för sin F1 debut i Australien. Han kommer att vara nästan två år yngre än den tidigare yngsta föraren Jamie Alguersuari, som var 19 år och 125 dagar.

Det ska bli spännande att se hur det går med unge Max fram till nästa säsong, men det ska även bli kul och spännande att se vad Toro Rosso kan åstadkomma med två så unga förare – Verstappen och Kvyat.