Ny förare för Caterham till Belgiens GP

Caterham F1 Team meddelade idag att man kommer att ha en ny förare bakom ratten till helgens Belgiens Grand Prix. Det är tysken André Lotterer som ersätter Kamui Kobayashi för helgens lopp.

Lotterer har senast kört i japanska Super Formula, FIA World Endurance och Le Mans 24H – i vilka han legat i toppen av respektive serie. I Formel 1 har han varit Jaguar Racings testförare 2002, samt testkörde Toyotas TF108 2008.

Så här skriver stallet i sitt pressrelease inför Belgiens GP:
“Andre Lotterer kommer att köra för Caterham F1 Team under Belgiens Grand Prix. Stallet kommer att dra nytta av att ha ännu en erfaren förare bakom ratten genom helgen och tyskens feedback kommer att bidra till att förbättra prestandan i bilen. Vädret spelar också en stor roll på Spa-Francorchams och Lotterer är en av de mest erfarna förarna under mixade förhållanden.

Lotterer ersätter Kamui Kobayashi för den här rundan av mästerskapet. Japanen är fortfarande en del av stallet.”

André Lotterer - Caterham F1 Team
André Lotterer – Caterham F1 Team

Citat från Caterham förarna inför Belgiens GP.

#10 André Lotterer

“Jag är jätte glad att få chansen att delta i en racehelg i Formel Ett. Jag vill tacka Caterham F1 Team för den här chansen.
Jag är redo för den här utmaningen och kan inte vänta tills jag får hoppa in i bilen och göra det mesta av helgen framför oss. Jag måste vänja mig vid bilen snabbt, då stallet har jobbat på ett antal uppdateringar och vi kommer att behöva så mycket tid som möjligt på banan för att optimera bilens prestanda.
Jag tycker verkligen om att köra på legendariska banan Spa-Francorchamps, det är en av mina favorit banor och väldigt nära där jag växte upp, så det gör helgen än mer speciell och en man kommer komma ihåg.”

#9 Marcus Ericsson

“Spa är ett av de lopp jag sett framemot mest sedan vi annonserade att jag skulle köra F1 i januari. Jag älskar banan, det har varit en väldigt bra bana för mig, speciellt de senaste åren i GP2 när jag vann 2012 och var på pallen förra året. Så det ska bli skoj att vara tillbaka, den här gången i en F1 bil.”
“Vi har som mål att göra stora framsteg i Belgien och det kommer att göra hela helgen ännu bättre för stallet och för mig. Vi har inte haft några nya delar på bilen på ett tag, så att komma till en bana som Spa med ett paket som ger oss en chans att ta ett steg framåt, det är en bra känsla men vi tar inget för givet.
Vi har mycket hårt arbete framför oss för att få ut det mesta av delarna, men alla är förberedda för det och om vi åstadkommer det vi planerar att göra, och har bra tillförlitlighet, kan det bli en riktigt bra helg för oss.”
Not: Kobayashi tweetade under eftermiddagen att han är ledsen å sina fans vägnar att han inte kan delta i helgens lopp, men sådant är motorsport.
Källa: Caterham F1 Team