Maserati Haas F1 Team

Maserati nästa FCA märke på väg in i Formel 1?

Knappt har Fiat-Chrysler bossen Sergio Marchionne tagit Alfa Romeo tillbaka till #F1 innan det kan vara dags för nästa märke frånbiljätten.
 
Snacket går nämligen att Maserati kan komma att bli titelsponsor till det tredje Ferrari stallet, Haas F1 Team. Maserati är ett gammalt Ferrari märke, men tillhör numera Fiat-Chrysler Automobiles. Senast Maserati sågs i F1 sammanhang var på 60-talet som motorleverantör och som stall på 50-talet.
Som fabriksstall hade man 9 GP-vinster under 40-, 50-, 60-talet och den så välkända Juan Manuel Fangio vann förarmästerskapet 1957 i en Maserati 250F.  Roligt att notera här är att Fangio vann sin första förarsmäterskapstitel med Alfa Romeo 1951. Under hans mästerskaps år 1954 så körde han de första loppan i en Maserati innan han bytte till Mercedes fabriksstall. Han vann också ett mästerskap som Ferrari förare 1956.
 
”…potentially this can happen. But right now we are far away from a concluding any such agreement, however, it is possible that something of this nature could develop in the future. We will see, time will tell.” – Marchionne, Fiat Chryslar Automobiles VD
 
Men kanske kommer vi snart se Maserati på gridden igen alltså, om rykten om ett titalsponsorskap med Haas stämmer. Det handlar alltså om ett liknande avtal som Alfa Romeo kommer ha med Sauber. Och man kan lätt räkna ut att allt det här handlar om att Ferrari vill stärka sin position inför de stundande diskussionerna med Liverty om prispengar, motorer och annat som är på väg att ändras.