Sauber C36 Alfa Romeo mockup

Officiellt: Alfa Romeo blir ny titelsponsor till Sauber från 2018

Snacket har gått nu i flera säsonger, inför och under de senaste säsongerna har rykten om en comeback för Alfa Romeo dykt upp. Lika många gånger har de inte resulterat i något, annat än Sergio Marchionnes ”vi skulle vilja göra något med Alfa, vi får se i framtiden”.

Nå, nu är framtiden här!
Det blev idag klart att Sauber och Alfa Romeo ingår ett flerårigt avtal som börjar gälla nästa år. I det blir Alfa Romeo titelsponsor för stallet, som från 2018 därmed kommer att heta Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Från pressmeddelandet

Sergio Marchionne, VD, Fiat Chrysler Automobiles
“Detta här avtalet med Sauber F1-teamet är ett viktigt steg i omformningen av varumärket Alfa Romeo, som återvänder till Formel 1 efter en frånvaro på mer än 30 år. Ett historiskt märke som har hjälpt till att skapa historien om denna sport. Alfa Romeo kommer att ansluta sig till andra stora biltillverkare som deltar i Formel 1. Varumärket i sig kommer att dra nytta av att dela teknisk- och strategiskkunskap med Sauber F1-teams obestridda erfarenhet. Alfa Romeo-ingenjörerna och teknikerna, som redan har visat sin kapacitet med de nystartade modellerna Giulia och Stelvio, kommer att ha möjlighet att göra den erfarenheten tillgänglig för Sauber F1-teamet. Samtidigt får Alfa Romeo fansen än en gång tillfälle att stötta en biltillverkare som är fast besluten att börja skriva ett spännande nytt kapitel i sin unika legendariska sporthistoria.”

Pascal Picci, Ordförande, Sauber Holding AG
“Vi är väldigt glada över att välkomna Alfa Romeo till Sauber F1 Team. Alfa Romeo har en lång historia av framgång i Grand Prix racing och vi är väldigt stolta över att detta internationellt kända företag har valt att arbeta med oss för att återvända till toppen av motorsport. Att arbeta nära med en biltillverkare är ett utmärkt tillfälle för Sauber-koncernen att vidareutveckla sin teknik och teknikprojekt. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan föra Alfa Romeo Sauber F1-teamet stor framgång och ser fram emot ett långt och framgångsrikt partnerskap.”

Och såklart måste vi bjuda på lite påhittade design förslag som interwebsen skapat, njut!