Scuderia Ferrari Racing - logo

Ferrari motorerna för tunga

En av Ferraris största problem med dess helt nya 2014-motor är för tung. Det påstår tyska Auto Motor und Sport, som säger att även kunder Sauber och Marussia led av en kraftenhet som väger 13 kilo för mycket.
Reportern Michael Schmidt sa att den överviktiga Ferrarin även fångade Maranello stallet med överraskning, efter att man framgångsrikt hade argumenterat emot för att öka minimum vikten, 691kg för 2014, för bil och förare.

Fernando Alonso tog bara en femte (flyttad till fjärde) plats i Melbourne. ”Jag har 12 poäng mer än Vettel och Hamilton, vilket är positivt”, sa spanjoren, ”men jag saknade 35 sekunder till Rosberg. Det måste ge oss paus”, tillade Alonso.
Tekniska chefen James Allison erkänner: ”Vår konkurrenskraft var inte acceptabelt i Melbourne”.

Det kan bli svårt att slimma ner Ferrari-motorn, då man endast får göra ändringar på grund av säkerhets, kostnads och tillförlitlighets-skäl efter ”frysning” i slutet av februari. Charlie Whiting från FIA har avslöjat att alla tre motortillverkarna i F1, inklusive problemfyllda Renault men även dominerande Mercedes, har redan ansökt om att göra ändringar. ”I slutändan är det för oss att fatta beslut,” sade han.

Källa: GMM