Kvalformat för Bahrains GP bestämt

Det blev mycket liv efter att det nya kvalformatet gjorde debut i Australiens GP. Direkt sågade alla, från förare, stallen till fansen och Bernie, det nya formatet. Dagen efter kvalet, på söndagen innan loppet röstade stallen enhälligt för att återvända till det gamla kvalformatet. Allt såg klappat och klart ut, det behövde bara godkänns av Kommissionen och FIA.

Helt plötsligt här om dagen så hade Bernie Ecclestone gjort en helomvändning och tyckte att det nya formatet behövde ges åtminstone en chans till.
Och igår var det dags att ta beslut hur kvalet i F1 skulle se ut i Bahrain. Förhandstippningen var att man skulle låta Q1 och Q2 vara i det nya formatet och Q3 skulle tillbaka till det gamla, men så blir det inte. Man ger det nya kvalformatet en chans till och behåller det till Bahrains Grand Prix.

Rätt eller fel, det kan diskuteras i all oändlighet. Jag kan däremot tycka att det är ganska skönt att inte reagerar i skräck efter minsta lilla. Ingen hävdar att Q3 var lyckat i Australien, tvärtom var det riktigt dåligt. Men får att rättvist kunna utvärdera kvalformatet så är det ändå rätt att ge det åtminstone en chans till. Är det samma resultat denna gången så ska man agera. Jag tror att man då kommer att byta Q3 till gamla formatet och behålla Q1 och Q2 med det nya.
Att man nu fortsätter med det nya formatet ett lopp ger dem också lite mer tid att fundera över hur man skulle kunna göra med kvalet.

%d bloggare gillar detta: