F1 skrotar nya kvalformatet – återgår till det gamla

Det tog inte länge innan det nya kvalformatet i F1 skrotades. Med stora trumman utannonserade man i all hast att F1 skulle få ett nytt kvalformat, där förarna eliminerades var 90:e sekund i varje kvalomgång. Man bestämde sig till och med för att införa det redan den här säsongen (2016), trots att man tog beslutet bara någon månad innan start.

S kom premiären för kvalformatet under kvalet till Australiens GP igår, och det blev något av ett fiasko kort och gott. Det fanns delar av det som var bra, och själva tanken för vad & hur man ville åstadkomma var goda – men det höll inte.
I sista omgången, Q3, så var kvalet avgjort med fyra minuter kvar. Alla förarna var ur sina bilar med några minuter kvar och så ska det självklart inte vara.

Under ett special insatt möte mellan stallcheferna under söndagsmorgonen togs ett enhålligt beslut att skrota det nya formatet. Det var första gången på länge, kanske någonsin, som alla stallcheferna var helt eniga om ett beslut.
Det måste nu godkänns av F1 Kommisionen innan ändringen kan göras till Bahrains GP, det borde dock inte bli några problem.

”För en gångs skull var det absolut enighet i rummet” –

Red Bull’s Christian Horner

[poll id=”2″]

%d bloggare gillar detta: