Grosjean, Magnussen lämnar Haas

Förnyelse i Haas F1 Team, båda förarna lämnar

Båda Haas F1 Team förarna, Romain Grosjean och Kevin Magnussen, meddelade idag via sociala-medier att resan med stallet och troligen F1 i stort, är slut efter den pågående säsongen.

Det har varit snack om att det kommer ske något i Haas teamet till nästa säsong. Många har dock trott att det bara skulle bli den ena av förarna som kommer att få lämna plats till en yngre förare. Men idag gick alltså både Romain Grosjean och dansken Kevin Magnussen ut med att de lämnar stallet efter 2002.

Romain Grosjean meddelar att han lämnar Haas F1 team

Romain Grosjean skrev ett långt meddelande på sina sociala-medier.
“Slutet. Det sista kapitlet är avslutat och boken är klar. Jag har varit i hos Haas F1 Team sedan dag 1. Fem år under vilka vi genomgått toppar och dalar men resan var värt det.”

“Jag har lärt mig mycket, förbättrat mig för att bli en bättre förare såväl som en bättre man. Jag hoppas att jag också har hjälpt människor i teamet att förbättra sig själva. Det är förmodligen min största stolthet, mer än något av de galna första tävlingarna 2016 eller P4 i Österrikes GP 2018. Jag önskar teamet lycka till i framtiden.
– Romain. ”

Båda förarna tackade stallet varmt och hur de växt som förare, genom att få vara med och bygga upp ett helt nytt stall.

Kevin Magnussen tackar för sin tid i Haas F1 Team

”Hej allihopa, Formel 1-säsongen 2020 blir min sista med Haas F1 Team. Jag har haft en fantastisk tid med stallet i fyra år och jag ser tillbaka på en fantastisk resa.
Att vara en del av ett helt nytt team har varit en utmaning som jag har haft mycket glädje av och det har gett mig en enorm mängd erfarenhet som har hjälpt mig att växa och utvecklas som racingförare.”

”Jag vill tacka Gene, Guenther och hela racingteamet för deras lojalitet och förtroende i mig under de senaste fyra åren. Jag jobbar fortfarande med mina framtidsplaner, som jag kommer att meddela med tiden. Det finns fortfarande sex lopp att göra den här säsongen, och jag är fast besluten att ge allt för att avsluta på toppen. Tack alla för ert stöd. ”

Vilka kommer att ersätta Kevin och Romain?

Det här betyder att det öppnar sig en plats för Perez som finns på marknaden och har ryktats att ta en plats i Haas. Han kommer dessutom med ekonomisk uppbackning vilket Haas gladeligen tar emot. Den andra, blir garanterat en Ferrari junior från F2. Vem av Callum Ilott och Robert Shwartzman som får platsen är svårt att säga. Mick Schumacher kan vi räkna bort, då han kommer med all sannolikhet att köra Alfa Romeo nästa säsong.

Just nu ligger Ilott tvåa i Formula 2 bakom Schumacher, med Shwartzman på femte plats, 29 poäng bakom och med två race-helger kvar.

Källor:
Romain Grosjeans inlägg på Facebook (alternativt på Twitter)
Kevin Magnussens inlägg på Facebook (alternativt på Twitter)