Ferrari drabbades av FIA motorbugg i Melbourne

Fernando Alonso har förnekat att Ferrari skulle ha ”skruvat upp motorn” än under 2014 säsongen.
Lewis Hamilton, titel favorit med dominanta Mercedes stallet, har tonade ner det tyska stallets överlägenhet när han i Sepang sa: ”Jag är säker på att Renault inte har skruvat upp sina motorer till max.”

”Samma sak gäller Ferrari. Om man tittar på deras apex-fart, har de en bra bil.”,

Lewis Hamilton, Mercedes

Enligt spanjoren Alonso däremot så stämmer inte det. ”Vad gäller den elektriska sidan, ja – vi använder full kraft. Men under de tidigare varven i Melbourne hade vi ett problem som blockerade oss, så det fungerade inte helt fullt”, citeras han av El Mundo Deportivo.

Alonso refererar till energiåtervinnings delen av den nya motorn som blockeras av FIA under de inledande varven av ett grand prix. Men de Ferrari drivna bilarna var utan upp till 100-hästkrafter under hela första delen, tills depåstoppet, på grund av en bugg hos FIA.

Det står också klart att Ferraris ”kraftenhet” väger upp till 13kg för mycket.
”Ja”, bekräftade Ferrari-drivna Sauber föraren Esteban Gutierrez till spanska Marca, ”men det positiva är att det här är en ny värld (i F1) och utvecklingsmöjligheterna är enorma.”

Alonso har vunnit på Sepang i en Renault, McLaren och en Ferrari, men han har uteslutet en upprepning av hans överraskande vinst 2012 den här helgen.
”Det här är Formel Ett och allt kan hända,” citeras han av nyhetsbyrån EFE, ”men jag tror att det vi såg 2012 var en ’en gång i livet’ händelse.”

Förutom det är han inte väldigt villig att prata om sina utsikter för 2014.
”Om jag säger att jag är nöjd med fjärde plats, kommer någon att säga att jag inte längre är hungrig för resultat”, sa Alonso.

”Och om jag säger att jag inte är glad och nöjd, så kommer någon att han något att säga om det också.”

Källa: GMM