Williams byte till Mercedes inte bara bra flyt

Claire Williams har gått ut och förnekat att det brittiska stallet endast hade tur att de bytte till den bästa av de nya turbo V6 F1 motorerna. Efter en problemfylld 2013 där man slutade på endast en nionde plats med Renault-kraft i bilen, jobbar det Grove baserade stallet nu med fältets ledande Mercedes. Och nya FW36 anses som den förmodligen bästa 2014-bilen efter fabriksstallet Mercedes.

Vissa tycker att Williams helt enkelt hade tur som valde den bästa motorn för den revolutionerande nya eran, men vice stallchef Claire Williams insisterar att det inte är så.
”Vi var i vårt andra år med Renault efter en lång historia med med”, citerades hon av brasilianska Totalrace.

”Men vi gjorde enormt mycket forskning i att förstå hur Renault och de andra tillverkarna skulle göra med regeländringarna. Det var såklart tidigt förra året som vissa av tillverkarna var i utvecklingsstadiet”, förklarade Williams. ”Vi pratade med Renault och Mercedes om det och vi beslöt att gå med Mercedes. Det var ett väldigt medvetet val”, tillade hon.

Williams erkände att stallets nära relation till Mercedes Toto Wollf, som fortfarande var delägare och gift med testföraren Susie, hjälpte i samtalen. ”Vi hade möjlighet att utbyta information med honom”, avslöjade hon.

Källa: GMM