Ferrari bad Perez ”ta hand om” Alonso

Sergio Perez har hävdat att medan han var en Sauber förare så frågade Ferrari honom ofta att ”ta hand om” Fernando Alonso.
Mexikanens kommentarer kommer att elda på spekulationer om att det kända italienska stallet använder sina politiska förbindelser i depån för en prestations fördel

Perez, som tidigare körde för Ferrari-drivna Sauber och är även en de bästa från Maranellos förarutvecklingsprogram, bytte plötsligt lojalitet för 2013 när han accepterade ett erbjudande om att ersätta Lewis Hamilton hos McLaren.

Han blev tillfrågad av spanska sporttidningen Marca ifall han känner någon skillnad när han tittar i backspegeln och ser Sebastian Vettel eller Fernando Alonso.
”Inte i mitt fall”, svarade han.
”Jag gör ingen skillnad på dem. Förra året kommunicerade jag med Ferrari, och de bad mig ofta ta hand om Alonso, men jag vet inte om de bara frågade mig eller alla på gridden.”

På frågan om ha ser sitt avsked från Ferrari-familjen som en förlorad möjlighet svarade 23-åringen: ”Nej, det är en erfarenhet som ledde mig till en bättre plats.”
”Jag är glad hos McLaren. Jag hoppas jag kan stanna här många år, kanske hela min karriär.”

Trots att han satt bakom ratten på en kämpig McLaren under premiärhelgen, insisterade Perez att han var nöjd med att ha varit så nära förste föraren Jenson Buttons fart i Melbourne.

”Jag är nöjd med det eftersom Jenson är en av de absolut bästa förarna,” sa han.
”Han har vunnit i Melbourne tre gånger. Jag visste inte hur jag skulle mäta mig mot honom, så även om det inte är en lättnad är det lugnande att jag är stark och nära en världsmästare.”


Kommentarer

4 svar till ”Ferrari bad Perez ”ta hand om” Alonso”

  1. Profilbild för Jörgen Jöjja Svensson
    Jörgen Jöjja Svensson

    Svårt att bli förvånad:-/

  2. Profilbild för Göran Andersson
    Göran Andersson

    Tre särskrivningar i en såpass kort text. Hur svårt kan det vara?

  3. Profilbild för F1start
    F1start

    jag tror inte på ihopskrivningar, jag stavar isär som resten av världen 😉 *hehehe*

  4. Profilbild för Lars Falkman
    Lars Falkman

    Håller med Göran. Skriv ihop! 😉