Fernando Alonso, McLaren, kvar på sjukhuset

Under sista testdagen i söndags på Circuit de Barcelona Cataluña så körde Fernando Alonso av och in i muren. Spanjoren flögs med helikopter till sjukhuset för rutinkontroll och uppsyn.

Två dagar senare verkar det som att McLaren-Hondas spanska stjärna kommer att få spendera ytterligare någon eller några dagar i sjukhussängen. Man har ingen bråttom och tänker ta den tid det tar för att Alonso ska bli bra igen. Det är läkarna som bestämmer och det är upp till dem när han får lämna sjukhuset säger Fernando Alonsos manager.

“Han kommer att stanna här så länge till vi är säkra på att allting är okej. Smällen var ganska hård och vi vill vara säkra på att allting är okej, jag kan inte säga om det är en, två eller tre dagar till.” – Alonso manager Luis Abad.

Abad tweetade en bild från sjukhuset med en leende Alonso tidigare under dagen.

Vad som hände med Alonso och hans McLaren verkar fortfarande vara lite oklart. McLarens egen version är att det var de hårda vindarna på banan som gjorde att bilen tillfälligt tappade grepp och sedan körde över banan och in i muren när den återfick greppet.

Tidiga spekulationer och rykten under söndagseftermiddagen gjorde gällande att Alonso skulle ha drabbats av något anfall och skulle ha svimmat just innan olyckan. Nästa rykte var att han skulle ha fått en kraftig stöt från bilen som blivit strömförande. Även om båda fallen teoretiskt är möjliga, låter de ganska spektakulära.
Det är såklart helt otänkbart att en F1-förare av Alonsos kaliber och stjärnstatus skulle råka ut för en så ”enkel” och ”lättsam” olycka. Såklart!

Om någon av de två historierna som hittades på och spekulerades under söndagen skulle stämma så ser jag bara den första som en möjlighet. Vem som helst kan drabbas av plötslig sjukdom, båda Mercedes förarna var exempelvis dåliga under helgen om än av olika skäl.
Men att bilen skulle blivit strömförande och gett Alonso en stöt är nog inte så troligt. Detta baserar jag främst på att om detta hade varit fallet så skulle Jenson Button inte satt sig i samma bil den här veckan utan att vara 100% säker på att dessa problem var lösta, testade och aldrig kunde hända igen.

Nåja, vi hoppas alla tillfrisknar snabbt och kan delta under sista F1-vintertesterna under veckan.

Nyfikna som vanlig på att höra era tankar och åsikter – diskutera gärna på FB, Twitter, Google+.

%d bloggare gillar detta: