Kimi i Ferrari

Chock 2 – Kimi erbjuden kontrakt av Ferrari

Vi som trodde att årets silly-season skulle vara lugn, men nu har det dykt upp ännu ett chock-rykte!
Tyska tidningen Bild påstår att Kimi Räikkönen, som Lotus kämpar för att ha kvar och är även  kandidat till Red Bull, är nu även en kandidat att köra Ferrari 2014.

Räikkönen som körde för det stora italienska märket under tre och vann även mästerskapet 2007, lämnade Ferrari ett år tidigt efter säsongen 2009 när stallet ersatte honom med Fernando Alonso.
Alonso däremot, som har kontrakt t.o.m 2016, länkas ihop med en chock flytt till Red Bull, medan Felipe Massa kontrakt går ut efter den nuvarande säsongen.

Bild korrespondenten Nicola Pohl och Helmut Uhl rapporterar att Ferrari ”har gett finländaren ett erbjudande”. De påstår att erbjudandet, som är ”mer lukrativt” än det som lovas av Red Bull, gjordes till 33-åringen på torsdag innan Ugerns Grand Prix. Bild säger att Red Bulls erbjudande är värt $15 miljoner, med prestanda bonusar och sponsorskap till hans motocross team.

Ryktet om Räikkönen kan ha att göra med rapporter om en växande —reva– mellan Alonso och Ferrari, efter att presidenten Luca di Montezemolo ”dragit han i örat” efter att spanjoren gjort nedsättande kommentarer i Ungern. Men en talesperson förnekade –revan–.
“Presidenten är 100% med Alonso,” sa en Ferrari talesperson till Manuel Franco på spanska tidningen AS.

“Montezemolo är den första att stötta kravet från våra förare att förbättra konkurrenskraften i bilen, så snart som möjligt,” tillade han.

Källa: (GMM)