10-årsjubileum – här är nya Toro Rosso STR10

2015 kommer att bli Scuderia Toro Rossos tionde säsong i Formel 1, och det ”firar” stallet med sin ”snabbaste bil” hittills. Det får vi hoppas för stallets skull, som förra säsongen tappade lite av det momentum man haft de senaste åren.

Teknisk Chef – James Key

”Bilen är en riktig mix ac väldigt annorlunda strategier på vissa områden, medan vi förfinat och utvecklat områden vi kände var mer gedigna filosofier av 2014 bilen ”, säger Key.
”Den kommer att se ganska annorlunda när vi kommer till första loppet och vi har flera väldigt nya ideér på den som stallet utforskar för första gången, det gör det till ett intressant projekt. Vi har pushat mot tiden mycket mer med STR10 än med tidigare bilar och vi hanterar det riktigt bra. Vi har en ganska aggressiv utvecklingsplan. Vi kommer att komma med en fundamentalt annorlunda bil till första loppet än vi kör under testerna.”

Chefs raceingenjör – Phil Charles

”I år är vi uppspelta då det känns som att vi överkommit flera av de svårigheter vi hade under 2014 med kraftenheten och omvälvningen den väckte. Mot slutet av förra året kunde vi byta motorer ganska snabbt och vi hade löst alla installationssvårigheter,  så väl som en bättre förståelse av hur hela bilen kom ihop. När det gäller procedurer och verksamheten vid banan kommer allting gå mycket snabbare i år.”