McLaren, och Honda, överväger Alonso

Det stora ryktat som sken under Singapores lampor på torsdag handlade bara om Fernando Alonso – och McLaren.

Det viskades upp och ner i depån att den egentliga anledningen till att det brittiska stallet fördröjer offentliggörandet om sina förare för nästa år är att förhandlingar förs med Ferraris missnöjda ”nummer 1” Alonso.

Tillfrågad av Daily Mail ifall han skulle anlita spanjoren, vars första stint med McLaren 2007 slutade bittert, erkände stallchefen Martin Whitmarsh: “Ja, om jag kunde.”

Jenson Button sa på torsdag att hans avtal för 2014 med McLaren är redan ”klart”. Men man tror att offentliggörandet uppehålls så att man inte ska fokusera spekulationen på sitsen som för närvarande innehas av Sergio Perez.

Button förnekade dock att Alonso ryktet ens fått fäste bland de som bär McLaren kläder i Singapore.
“Det har inte sagts ett ord, det är den ärliga sanningen,” sa han till tidningen Independent.

“Men jag tror det (stallkamrat med Alonso) skulle vara ganska spännande.”

Under de senaste dagarna har det blivit klart att McLaren inte bara tänker på förarna för 2014, men även starten av den nya Honda-eran 2015.
“Det är en annan situationen med partners,” erkände Button. “Det kan ha att göra med finansiering, men jag har ingen som helst oro över min framtid med stallet.”

Det kan vara sant, men det kan även vara sant att Honda ser en Alonso-Button parning som ännu bättre, och värt att betala ordentligt för.
Det skulle även kunna locka Ferrari sponsorn Santander tillbaka till McLaren för att hjälpa betala för Alonsos enorma lön.

“Vi vill ha en vinnande förare från dag ett,” citerade den spanska tidningen en insider från Honda.

Källa: (GMM)

%d bloggare gillar detta: