Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel i Ferrari rött – ”legenderna är sanna”

Sebastian Vettel spenderade den gångna helgen på Ferrari fabriken i Maranello och testbanan Fiorano.
Han fick bland annat köra runt på Fiorano med F2012, som Alonso körde när de två kämpade om F1-mästerskapet 2012. Det blev även en hel del körning i simulatorn för att bekanta sig med Ferrari-bilen ”virtuellt”. Vettel bekantade sig också med personalen på plats, ingenjörer och sina nya chefer.

”Det har såklart varit en fantastisk dag att komma hit”, sa Vettel till ferrari.com.
”Jag kommer ihåg att jag har varit här länge sedan som litet barn, körde genom Maranello och försökte se över staketet, så att vara här officiellt som en del av stallet är helt fantastiskt. Möjligheten att få köra bilen och lära känna teamet var en unik erfarenhet.
Det är såklart en annan färg för mig, alla är klädda i rött, allting är rött, men det är verkligen något speciellt och jag ser verkligen framemot utmaningen som vi tog på oss för de kommande åren.”

”Det är såklart redan vintertid så det var ganska kallt att köra några varv men det fantastisk känsla, det är alltid njutbart att vara i bilen. Och igen, när jag ser tillbaka på när jag var 11 eller 12 år och försökte se över staketet för att försöka få en glimt av Michael på banan. Idag var det jag som körde och såg all tifosi runt omkring.
Man vet att det finns en massa sagor om Ferrari och hur det känns att köra en röd bil och i slutändan kan jag bara bekräfta sagorna – det är inte bara en berättelse, det är en sann legend som existerar och det känns riktigt, riktigt speciellt att bli en del av det och att vara inuti bilen, att se folket komma, springa till banan och försöka klättra väggarna för att se bilen. Så det finns helt klart något väldigt magiskt och något som hände idag som jag aldrig kommer att glömma.”

 

Källa: Ferrari