Volkswagenchef har Hulkenberg som favorit i Melbourne

Motorsportchefen för tyska federationen, och även Volkswagen, Hans-Joachim Stuck har valt ett lite udda favorit till helgens 2013 säsongspremiär.

”Jag tror Nico Hulkenberg kommer att vinna första loppet i Melbourne,” sa han på österiska TV-kanalen Sevrus TV.

”I mina ögon är Sauber den svarat hästen. Det är en fin bil och många i paddocken har sagt samma sak efter testerna. Och Nico har vad som krävs,” tillade Stuck

Stallets grundare Peter Sauber är däremot inte så säker. Han skrev i sin kolumn för Sonntagsblick att han ser sitt Hinwill bserade stall ”i mittfältet” det här året.

”Precis som 2012 kommer det att vara extremt tätt,” skrev han.

Medgrundare och Williams före detta tekniskachef, Patrick Head, håller med.

”En sak man kan säga är att Force India, Toro Rosso, Williams och Sauber har alla tagit steg framåt,” skrev han i en kolumn för The Guardian.

”Det verkar som att alla dessa fyra stall har producerat en väldigt stabil bil.”

Förre Renault bossen Flavio Briatore säger att det faktum att stallen i mitten av fältet nu börjar utmana de längst fram är bevis att budgeten borde kapas drastiskt.

”Man ser ofta numera en Lotus eller Sauber med mer eller mindre samma budget – €90-100 miljoner – som verkligen kan slåss och även vinna över McLaren, Ferrari, Red Bull och Mercedes som har tre gånger högre budget,” sa han till Sky Italia och fortsatte, ”Man skulle kunna skapa ett Formel Ett med väldigt annorlunda siffror och ha bilar som var mycket närmare varandra och en bättre show.”

Head poängterar också att med nuvarande status-quo, kommer det att vara svårt för de ekonomiskt lidande bottenstallen Caterham och Marussia att någonsin ta ikapp, även till mittfältet.

”Det är inte lätt,” sa han.

”Williams har ungefär 480 personer i deras stall och de gör mycket av tillverkningen själva. Det är ganska svårt för Caterham och Marussia att komma in och vara ett stall med ett sådant upplägg.”

(GMM)