Vasseur antyder att Ferrari kan behålla ”utmärkt” förarpar

Frederic Vasseur låter fast besluten att hålla Ferraris ”utmärkta” föraruppställning intakt efter att Carlos Sainz och Charles Leclercs kontrakt löper ut 2024. Maranello-stallets tidigare president Luca di Montezemolo förklarade denna vecka att ”det sista problemet för Ferrari idag är förarna – det är bilen”.

Nya stallchefen Vasseur verkar hålla med, på Il Festival dello Sport denna vecka sa han: ”Förarna är en del av prestationen och vi har två utmärkta – väldigt bra och konkurrenskraftiga.”

”Vi har pratat om dem och de är proffs”, tillade Vasseur. ”De vet var gränserna går och hittills har de gjort ett fantastiskt jobb.”

På senare tid har dock särskilt spanjoren Sainz kopplats ihop med rykten om samtal med Audi, om en potentiell flytt till Sauber för framtiden. Ryktena är bland påståenden om att Sainz och Leclerc blir allt mer avlägsna när den sistnämnde kämpar för att behålla sin uppenbara status som Ferraris de-facto ”nummer 1”.

Sainz, också fanns på plats på festivalen i Trento, förnekar Sauber/Audi ryktena.
”Jag litar mycket på honom (Leclerc)”, insisterar han.
”Jag ser honom som ärlig och jag ser hans engagemang för stallet. Och det viktiga är att bygga framtiden tillsammans.”

Sainz, 29, har också satt tryck på Vasseur för att få klarhet i hans kontrakt som löper ut. På frågan om den spanske föraren sa Vasseur: ”Du kan se att han är en del av den här världen, också tack vare sin far som förebild. Han är envis, vilket vi ser i varje sväng han tar. I år har han jobbat mycket med en del saker som bromsat honom och sedan Monza har han ändrat inställning. ”

”Inom sport räcker inte talang.
Du måste hela tiden förbättra dig, och Carlos har den mentaliteten.”

Vasseur om Carlos Sainz

Sainz tonade också ner förslag om att han är trött på livet i rött. ”Alla stora legender i F1 har varit hos Ferrari, förutom stackars Ayrton (Senna), som inte hade möjligheten. Men Michael (Schumacher), Fernando (Alonso), ( Gilles) Villeneuve – alla. Varje förare vill vara hos Ferrari en dag. Den som säger något annat ljuger.”