Scuderia Ferrari Racing - logo

”Välkommen tillbaka Kimi” – Scuderia Ferrari

För några timmar sedan blev det officiellt, Kimi ”Iceman” Räikkönen återvänder till Scuderia Ferrari 2014 och bildar ett riktigt dream-team tillsammans med Fernando Alonso.

Räikkönen, 33, vann sitt hittills enda F1-världsmästerskap med Ferrari säsongen 2007, och som alla kanske minns fick han sedan lämna stallet efter säsongen 2009 när Alonso anlände.
Nu blir de två superstjärnorna och rivalerna alltså stallkamrater i sportens kanske mest prestigefyllda och åtråvärda stall.

Historiskt sett har Ferrari också varit känt för att ha en klar etta och tvåa, vilket man nu inte kommer att ha. Alonso har varit ganska öppen med att han gärna hade sett att Felipe Massa var kvar som stallkamrat, och la idag även ut en fotokollage med sin tid ihop med brasilianaren.
Dock är inte Kimi känd som någon kaxig förste förare och han är dessutom inte politisk av sig, så vår gissning är att det helt enkelt inte kommer att uppstå några större problem mellan stjärnorna.

Vad Ferrari dock kommer att ha nästa säsong, är utan tvekan den bästa föraruppsättningen någonsin i F1, bortsett möjligtvis från Senna och Prost.
Det har funnits några riktigt bra par tidigare där båda varit nära att vinna (samma säsong): Alonso & Hamilton, Vettel & Webber, Button & Hamilton, Schumi & Barichello, Kimi & Massa, Coulthard & Häkkinen m.fl.

Om Räikkönen eller Alonso kommer att vinna mästerskapet nästa år återstår att se, men Ferrari kommer att få det betydligt lättare att kämpa om konstruktörsmästerskapet…

Jag avslutar dagens och silly-seasons ”största” nyhet med lite klipp om det nya radarparet 😉

(Kul notis: 2014 blir första gången Ferrari är utan en brasiliansk förare på 13 år.)