Felipe Massa lämnar Ferrari

Felipe Massa har avslöjat att han inte kommer att köra för Ferrari 2014.
Nyheten, som han själv berättade om via sitt Twitter och Instagram konto, banar väg för att Maranello stallet kan bekräfta Kimi Räikkönen som sin andra förare för nästa säsong.

“För nästa säsong vill jag hitta ett team som kan ge mig en konkurrenskraftig bil att vinna många fler lopp med och utmana för mästerskapet, vilket fortfarande är mitt största mål,” sa Massa.

Massa har länkats med en möjlig flytt till tyska touring serien.
“Jag gilla rinte endurance lopp,” citerade O Estado de S.Paulo honom nyligen i Ungern. “DTM är något jag ser som en möjlighet för mig.”

Ferrari presidenten Luca di Montezemolo däremot höll tyst i ämnet om Massa och Räikkönen när han igår, tisdag, var på plats på motormässan i Frankfurt. “När det finns något nytt så berättar vi,” sa italienaren, skämtandes att han är i diskussion med Michael Schumacher.

Men det återstår få tvivel om att tidigare föraren Räikkönen har signats och ett tillkännagivande nu är överhängande.
Det har ryktats att Fernando Alonso är så arg vi tanken att hans position hotas av Räikkönen att han undersökte möjligheten att byta till Red Bull, Lotus och även McLaren, där han hade ett väldigt dåligt år 2007.

Men spanjoren sa tidigare på Twitter: “ Vilket beslut stallet än tar är bra nog för mig, och vi kommer att fortsätta jobba för att ge Ferrari det bästa möjliga resultatet.”

Christian Horner, stallchef för Red Bull, tror Alonso kastade omkring lite leksaker tills det blev klart att Ferrari verkligen ville ha Räikkönen.
“Det är ovanligt för Ferrari,” sa han till österikiske tv-kanalen Servus TV, “därför att de har alltid haft en klar  ledare och en klar nummer 2. Nu kommer de att ha två nummer ett.”

Vissa tycker däremot att man inte riktigt kan kalla den udda och reserverade Räikkönen för nummer 1.

Ferrari chefen Stefani Domenicali citerades faktiskt av EFE på tisdag med att säga att det finns ”inga tvivel” om att Alonso ”är en ledare” som kan ”flytta på berg” för det italienska stallet.

Trippla världsmästaren Niki Lauda däremot tycker att Alonso hade tur som överlevde sitt utbrott efter kvalet på Monza, där han antingen kallade sina Ferrari kolleger för ”idioter” eller sarkastiskt för ”genier”.
“Vi kan väl säga som att (som Ferrari förare) hade jag inte fått möjligheten att säga det en andra gång,” citerades österrikaren av La Republica.

Med Räikkönen på väg till Ferrari, så är nästa sak att reda ut i årets silly-season vem som ersätter honom i Lotus.
Den kloka har satt sina pengar på Nico Hulkenberg.

“Han har haft en bra helg,” sa stallchefen Eric Boullier på Monza, “Men vi visste redan att Nico är en snabb förare.”

“Jag har känt honom sen han körde i BMW länge sedan. Från vad jag förstår så är Nico också på Ferrari lista, så vi har alla planer. Om den första inte lyckas, så har man plan B,” citerades Lotus chefen av brasilianska Totalrace.