Stefanovich länkas till Marussia övertagande

Zoran Stefanovich, som försökte och misslyckades med att komma in i sporten med nerlagda Toyotas tillgångar 2010, är tillbaka på väg in i Formel Ett. Även om det tros att serben har dragit tillbaka sin ansökan om att sätta ihop ett helt nytt stall för 2015, rapporterar italienska Omniscore att Stefanovic har fört samtal med befintliga stallet Marussia. Rapporteringen säger att samtalen med Stefanovic går tillbaka till november förra året, eftersom intresset hos nuvarande Marussia-ägaren Nikolay Fomenko avtagit under stressen av de dyrare 2014 reglerna.

Förre Renault chefen Flavio Briatore säger att kostnadsexplosionen i F1 är ”vansinne”.
”Med den nuvarande krisen, är det poänglöst att sätta en budget av $200 miljoner,” sa han till La Gazzetta dello Sport förra veckan. ”Den behöver bara vara 100 miljoner. Man ska inte glömma att 30 procent av stallen är i riskzonen att ens avsluta säsongen,” påstod Briatore.

Rubens Barrichello, den mest erfarne föraren i F1 historien som fortfarande besöker loppen för brasilianska TV-kanalen Globo, länkades också till de senaste Stefanovic ryktena.

Källa: GMM